Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiglobalist

Marketing

Čemu žurba u EU?, pričekajmo!

Zašto se naši političari žure u tu tvorevinu? Čemu žurba? Ako je EU tako dobar model državnosti, uzoran, onda će ta tvorevina zasigurno postojati i za 50, za 100 i za 200 godina! Pa za 200 godina kada se EU pokaže superiornijim modelom upravljanja, tada bih dao priliku tome da se uopće razmisli o Hrvatskom priključenju Europskoj Uniji. Po obećanjima bi tada u EU trebala vladati tako dobra atmosfera mira, blagostanja i ljubavi da nas zasigurno nebi odbili.

Ali sada, u ovome trenutku EU je još mlada, nedokazana čudnovata tvorevina, nešto između države i političkog saveza, koja nema svoju viziju i ulogu, ali zato ima ozbiljnu ekonomsku i demografsku krizu. Kroz nekoliko desetljeća kada se iskristalizira u što se EU pretvara, moći ćemo objektivno i trezveno sagledati jeli to za nas Hrvate.

Pogledajmo kako trenutno stoji situacija u EU: nezaposlenost u Španjolskoj, Portugalu, Mađarskoj, Latviji, devalvacija valute u Mađarskoj, Latviji, nemiri u Grčkoj, nezaposlenost mladih u Njemačkoj, Austriji. Mirovinski fondovi u problemima diljem EU... zar je to ono čemu težimo?

Ljudi premalo znaju o EU. Samo jedan primjer, jeste li znali da novoizglasani Lisabonski ugovor predviđa mogućnost da se stranci slobodno kandidiraju na lokalnim izborima, pa primjera radi, zahvaljujući slobodnoj kupovini nekretnina u EU doseli se poveći broj stranaca u neko naše obalno mjesto, mislite da danas sutra neće pokušati preuzeti vlast u tom mjestu. Osim nekretnina Lisabonski ugovor predviđa dakle točno korak po korak i model po kojem Europljanin može preuzeti prvo na lokalnoj razini, a revidirani lisabonski ugovor koji će stupiti na snagu recimo 2025godine, vjerojatno i na državnoj razini. Zar je to ono za što su se naši djedovi borili??

Trebamo se ohrabriti i početi otvoreno govoriti protiv ulaska u EU, nema nikakve žurbe za tim ulaskom, ništa ne govori EU u prilog. Sačekajmo s ulaskom ako ne 200 onda barem 50ak godina. A za to vrijeme izgrađujmo svoju državu, bez straha od izolacije, jer Hrvatska kao članica NATO saveza (uz sve moje rezerve koje uz to idu), te kao članica svjetske trgovinske unije (opet uz sve moje rezerve) nema razloga plašiti se bilo kakve diskriminacija na trgovinskom ili vojnom planu. Za EU naprosto u ovom trenutku ne postoje valjani argumenti i zato zahtjevam moratorij na Hrvatski ulazak u EU barem slijedećih 50 godina, dakle do 2070te.

--edit: vezano--
Europska Unija poništava demokraciju
Medijska manipulacija zbog EU
Kvazi-liberalizam u EU
Nekoliko razloga protiv EU
Agresivno nametanje GMO hrane


Post je objavljen 02.08.2010. u 15:26 sati.