Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Monoteizam kao Kapital

Jedini je suvremeni Bog koji vedri i oblaci nad sudbinom covjecanstva .

Vise nije u pitanju za koju, manje ili vise, koruptivnu politicku stranku glasati na iducim farsnim izborima.

Tehnikom ideolosko kontaminiranih spojenih posuda, nadoljevanjem njenim Ljevim i Desnim sadrzina , podize se ili spusta obmanjujuci drustveni nivo „demokratskog javnog mnijenja“, zakinutog od bilo kakvih racionalnih spoznaja.

Jos od srednjevjekovno inkvizicijskih progona znanstvenih otkrica, uzastopno se nametala nepismenost, da bi se u nasim danima transformirala u takozvanu intelektualnu nepismenost, kao njenu najgoru varijantu.

Prirodjenu inteligenciju potisnula je usmjerena komputerizacija.
Lancano konfekcijska proizvodnja je uvodi u sve suzenije strukovne hodnike . Knjizevne stecevine nadomjestaju se sundnim skandaloznostima.
Umjetnost, pokradena tonalnog kolorita, svedena je u nihilisticke apstrakcije, ili u drugu skrajnost opceg kica.
Muzikalnu melodioznost smijenilo je estradno napuklo zvono sto se kotrlja opcom nizbrdicom kulturnog, moralnog, i estetskog senzibiliteta.

Seksualna „revolucija“ kao da upravo guta svoj najtvrdji zalogaj animalne vulgarizacije, cime se ljudsko bice, u citavoj svojoj cjelini, zadrzava u vjecnom klasnom toru proizvodnog i potrosnog robnog objekta, zakinutog daljnje evolutivne dimenzije vlastito humanog razvoja. .

U magli politicke slobode, koja nagriza konture ekonomske tiranije, misaono bice se tako sve vise svodi u drustvenog izgnanika.



Post je objavljen 30.07.2010. u 16:23 sati.