Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/trudnjacha

Marketing

hell, thy name is vrnjačka banja, part III

hell, thy name is vrnjačka banja, part III

day five


ivo je mala ribica. počeo je u bazenu da me gura od sebe i viče "mama, idi, hoću sam!"
naučio je i yellow submarine pa je peva dok pliva, morsko prase jedno malo. i pliva. dobro, ne pliva za pravo, već pliva – ima šlauf, ali se sam batrga nožama s jednog kraja bazena na drugi. cerek
za doručkom i večerom nas uslužuje neki prilično neljubazan konobar, smara ga izgleda taj konobarski posao, šta li. na ivici sam da se potučem s njim.
ali dobro, makar uveče, kad ivo zaspi, mogu da se iskradem iz sobe, popijem pivo uživajući uz tri poljupca hoću ja, ko da ti uzme iz moje duše kosovo i niška banja, topla voda repertoar. nađe se tu i po koje kolce i razdragani gosti koji podvriskuju i tancuju sve u šesnaest (zna li ko zašto baš šesnaest?što ne petnaest ili trinaest?).
elem, prava uživancija.

baba svako malo kuka kad će kući, jer joj je u banji – dosadno!
e pa kad je babama dosadno u banji the world is definitely coming to an end. consider yourself warned! zubo

day six


pun hotel talijana.
now, how fun is that?
makar je danas pala kiša, pa najzad može da se diše. da, naravno da sobe nemaju klimu.

btw, sinoć nam je uleteo noćni leptir u sobu. crni. veliki. ma, ogroman! bljak. i naravno da se to dogodilo dok sam uspavljivala iva pa nisam mogla da pobegnem istog trena. bljakbljakbljak. i naravno da posle nisam mogla da zaspim, ovog puta ne zbog babinog hrkanja, već iz genuine straha od letećih žgadija. mrzim, mrzim, MRZIM noćne leptire. iskonski strah od mesnatih letećih buba. fuj!
a sigurna sam da je ovaj konkretni primerak odlučio počastiti nas svojim prisustvom jer sam ivu juče objašnjavala da je leptir na zavesi u hodniku noćni leptir i da će poleteti samo ako mrda zavesu, što je on besomučno radio, iako bez uspeha – leptir je stajao na zavesi postojano kano klisurina.
e, ovaj u sobi je sigurno bio taj isti iz hodnika i došao je da se osveti za maltretman tokom dana. nadam se samo da noćni leptiri nisu solidarni te da nas noćas neće posetiti drugari gorepomenutog.to be continued...
Post je objavljen 30.07.2010. u 10:20 sati.