Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damok

Marketing

Što je magija



Svi ste čuli za čarobnjake, magove, Merlina, Harryja Pottera i slične stvari. To je ono što je općepoznato, a da li ste čuli za mistične škole Thelemu, Wiccu, OTO, Golden dawn, Kabalu? Za većinu vjerojatno niste.
Uglavnom, otkako ima torrenta, ovo znanje je raspoloživo svima koga zanima. Moja zanimacija i jest neka vrsta duhovnosti, odnos fizike, metafizike i psihe, opipljivog i nematerijalnog. Pa sam se bacio na čitanje nekih određenih knjiga koje neću navoditi i shvatio neke stvari.

Kao prvo, sav crkveni nauk je sranje.
Prikazano na ovom mom crtežu, crkva milenijima drži okultno-ezoterično znanje, a svoje podanike na način "dezinformiranja" drži podalje od istog.
Po mojoj teoriji crkva bi trebala čovjeka tj njegovu svijest pripremati i upoznati sa konceptom besmrtnosti, krugom života i smrti, reinkarnacijom, drugom dimenzijama...

U praksi je sasvim drugi primjer, a to vrijedi za većinu organiziranih religija - druga slika crteža.
Ezoterično znanje postoji, ali crkva je ta koja ga sputava i zadržava za svoje redove, plašeći vjernike da to nije za njih i da će gorjeti u paklu.




Što je magija? Magija se u biti definira kao vrsta istraživanja, kako astronaut istražuje svemir - svoju daleku okolinu, tako magija služi za povezivanje sa unutarnjom svijesti i prostorima za koje nismo ni znali da postoje. Manipulacijom svijesti moguće je ostvariti vezu između ovog fizičkog i ostalih svijetova i ako je praktikant dovoljno vješt, fizičke manifestacije željenih pojava. Koliko je meditacijom moguće ponovo uspostaviti zdravlje, tj. energetske tokove, toliko je magijom moguće sve ostalo, graničnik je samo ljudska psiha. Rekviziti koji se koriste, kristalne kugle, crteži, skice, metalno objekti s tu samo da olakšaju koncentraciju.

Zanimalo me kako je moguće da vrač magijom nanese zlo nekomo udaljenom nekoliko tisuća kilometara? Odgovor je jednostavan - postupak počinje transom, koji kreće nakon mantranja stihova koji imaju određenu vibraciju. Kad se postigne željeno stanje, vrač je i svjesno (ne samo podsvjesno kao svi mi ostali) "spojen" na razinu svijesti na kojoj su svi ljudi povezani - zamislite to kao da ste vi jedan od ribolovaca koji peca na rubu jezera, jezero je ta zajednička svijest, a svi ste međusobno povezani jer je vaša nit sa udicom ubačena u jezero. To je mjesto gdje je moguće direktno utjecati na nečiju podsvjest. Bolesti koje su nastale magijom ionako nisu bakterijske, već proizlaze iz psihe.
A i znamo da većina bolesti počinje u našem energetskom - svjesnom tijelu.

Želim naglasiti da je nekad davno ezoterija bila dostupna svima. Sad je navodno velika većina knjiga opljačkanih iz drevne Aleksandrijske knjižnice preseljena u Vatikan, a neki najveći "mistici" i magovi bili su pape, kardinali i ostali članovi crkve, zaklinjući se na inkviziciju.

I za kraj jedna prigodna prodana duša.



Post je objavljen 28.07.2010. u 09:53 sati.