Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Triatlon Kostrena

Put se mao odužio. Krenuli smo sa Jaruna u 9.00h, a u 10.45h smo bili na Laništu. Upali smo u gužvu na Jankomiru i odlučili do Karlovca ići starom cestom, ali trebalo nam je 1.30h da se izvučemo iz gužve.
Ženska utrka se odvijala po kišnom i hladnom vremenu, a do muške utrke je vjetar okrenuo na buru i pojavilo se sunce. Plivačka staza je slična onoj u Stubici. Plivala su se dva kruga, a prva bova je na manje od 100m od starta (u izvještaju iz Stubice sam napisao zašto mi to ne odgovara). Na toj bovi sam izgubio šanse za ozbiljniji plasman. Rezultati sa ranijih ovosezonskih utrka su ukazivali na to da bi iz vode mogao izaći u grupi sa Cebinom, Puceljom i Plešeom. Ovaj put sam totalno zakazao i iz vode izašao sa zaostatkom od 1.15 za prvima i 50s za spomenutom grupom. Sol na ranu dosipa činjenica da je plivanje bilo preko 200m kraće. Što bi tek bilo da se plivalo 750m?
Na početku bicikla sam pričekao Slovenca Zakšeka, što se pokazalo kao greška jer se on dosta zgazio dok me stizao pa sam ja vukao cijelo vrijeme. Malo nakon polovice prvog (od 3) kruga sam nas dovukao do druge grupe u kojoj su bili Milovan, Pešec, Meden i još par natjecatelja. Ni od njih nisam imao pretjerane koristi, tako da sam na ulasku u 3. krug odlučio vući sam do kraja. Još u prvom krugu sam vidio da je u vodstvu velika grupa od 9 natjecatelja i tada sam znao da nema ništa od nekog ozbiljnijeg plasmana. Jedina pozitivna stvar u utrci je da sam imao skoro isto vrijeme bicikla kao i vodeća grupa iako sam skoro cijelu dionicu odvozio solo.
U drugoj tranziciji sam imao 1.15 zaostatka za vodećima. Trčao sam dosta ispod svojih mogućnosti, ali s obzirom na razvoj događaja u dotadašnjem dijelu utrke to i nije neko iznenađenje. Nisam uspio uloviti nikoga iz vodeće grupe i u cilj sam ušao na 10. mjestu.
Pobjedio je David Pleše ispred Bojana Cebina i Alberta Casadei-a. Od Hrvata su ispred mene bili Lukina i Papišta koji su se ugurali u prvu grupu nakon plivanja i završili na 4. i 8. mjestu.
Kod žena je pobjedila Monika Oražem ispred Sare Vilić i Katarine Ogrin.
Ovo mi je bila zadnja iz serije utrka sprint triatlona i sad slijedi laganiji tjedan uoči svjetskog prvenstva u dugom triatlonu idući vikend. Sve ove utrke sam radio iz punog treninga, pa se nadam da će se forma podići nakon malo odmora. Rezultati zadnjih dviju utrka daju naslutiti da mi je plivačka forma u padu, ali ja mislim (tj. nadam se) da uzrok lošijih rezultata ipak leži u činjenici da mi staze nisu odgovarale (prva bova pre blizu). U bazenu plivam slična vremena kao i u vrijeme utrka u Puli i Zagrebu gdje sam plivao puno bolje.


Post je objavljen 26.07.2010. u 11:53 sati.