Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Steripen - olovka koja čisti vodu!



Steripen je inovatnivna i vrlo mala spravica, gadget koji nam doslovno može spasiti život. Naime u kučištu koje je ipak nešto veće od olovke ali još uvijek dovoljno malo da nam može stati u naprtnjaču bez da ga primjećujemo, pogonjeno sa četiri AA baterije je spravica koja će i najprljaviju vodu "ultravioletnim" svijetlom pretvoriti u pitku.





Ovakav sustav nije pretjerano revolucionaran jer ga koriste vodovodi velikih gradova diljem svijeta. Revolucionarna je veličina gadgeta. Najmanji su teški 128 grama. I nije da ne mogu puno. Na lcd ekranu odaberemo hoćemo li pročistiti pola ili litru vode i dalje ovaj mališan sve radi sam. Obavještava nas u kojoj je fazi proces i kada je sve gotovo. A gotovo je, moglo bi se reći u tren.


Postoje i naravno veći i skuplji modeli koji mogu obraditi veće količine vode. A također vodu je potrebno tretirati kroz filter prije same obrade. Steripen samo čisti vodu, ne može iz nje izbaciti krupne čestice.


Efikasnost mu je 99,99%, što je gotovo savršeno. U tom postotku vaša pitka voda biti će lišena svih bakterija, virusa i protoza, dakle glavnih prijenosnika vodom prenošenih bolesti.


Pa ako odlazite negdje u divljinu Steripen bi vam tebao biti obavezni dio opreme.


Gdje ga nabaviti?? Neki kažu da se može kupiti u ljekarnama. Ja sam se raspitivao i nije da tete znaju o čemu pričam. No na Steripen službenim stranicama i na mnoštvu online shopova možete ga naručiti i za tili čas će vam ga dostavljač donijeti do vrata...




www.pustolovine.net

Post je objavljen 25.07.2010. u 17:01 sati.