Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/atleticodemadrid

Marketing

Giovinco i Miske veoma blizu Atletica


Sebastian Giovinco će do kraja ovog prijelaznog roka napustiti redove Juventusa budući da ne želi još jednu sezonu provesti na klupi ili tribinama uz prilike za igru na kapaljke, rekao je njegov menadžer. Iako je smatran jednim od najvećih talenata talijanskog nogometa u posljednjih desetak godina, 23-godišnji nogometaš se ni pod jednim od trenera u Juventusu nije uspio nametnuti kao standardni prvotimac, te će ovog ljeta potražiti sredinu u kojoj će imati više prilika za igru. "Normalno je da momak želi igrati. Njegova je želja bila da to bude u Juventusu, ali ako ga trener nema u svojim planovima, nužno je da ode u drugi klub i igra. On će izabrati projekt koji će mu dati najveću sigurnost. Sve će biti riješeno za dva ili tri dana." rekao je Andrea D'Amico. Glavni favorit za njegovo dovođenje je Atletico, a tu su i Bari te Parma.

Schalke, Fiorentina i Atletico Madrid bili su najglasniji tijekom ovog ljeta kada je u pitanju bilo dovođenje 28-godišnjeg bosansko-hercegovačkog nogometaša Zvjezdana Misimovića. Prije nekoliko dana je Bild objavio izjavu Dietera Hoeneßa, sportskog direktora kluba Wolfsburga, po kojoj potražuju najmanje 12 milijuna eura za svog najboljeg veznog igrača. Ta cijena ili nešto drugo su odgurnuli Fiorentinu od Misimovića, no madridska momčad, primjerice, još uvijek nije odustala od angažiranja tog igrača. Posebno su koncentrirani na njega nakon što je propalo moguće dovođenje 29-godišnjeg Portugalca Tiaga iz Juventusa. No, u Atleticu se, isto tako, nadaju da će se cijena od 12 milijuna spustiti. U to, možemo reći, ne trebaju polagati mnogo nade jer Wolfsburg, primjerice, više od godinu dana ne odustaje od krutih pravila i cijene kada je Edin Džeko, drugi Bosanac iz njihovih redova, u pitanju.

Atletico navodno odustaje od Fannija, ovaj tjedan je krenuo na pripreme sa Francuzima. Činilo se da je sve riješeno ali Rennes nije ostao oduševljen načinom otplate tih 5,5 milijuna eura koje im je Atletico ponudio. Uglavnom, Ujfaluši bi trebao još jednu sezonu biti na desnom beku a sada se okreću dovođenju stopera, prvi pickovi su Luisao i Godin. Filipe dobio dopuštenje od Deportiva da ode u Madrid na liječnički i danas bi trebao stići. Inače, Koke Merodio, Keko Gontan i Pulido su trenutačno sa Španjolskom U-19 reprezentacijom. Keko je kapetan, Pulido najbolji igrač obrane a najmlađi Koke je zabilježio tek jedan nastup sa klupe. Sva trojica će od sljedeće sezone biti prvotimci a nadam se da bi Pulido i Keko ove sezone mogli izboriti prvih 11 u Atleticu dok bi za Kokea bila dobra neka posudba.

Post je objavljen 22.07.2010. u 18:15 sati.