Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skolioza

Marketing

Dr. Biščević, Sarajevo

prenosim Amrinu poruku iz komentara kako bi što više ljudi pročitalo. Postoji kvalitetna alternativa dr. Kovaču u Dubravi!! Hvala Amra na ovoj informaciji!!!

Iskoristit ću ovaj blog kao priliku da sugerišem svima koji imaju skoliozu, a žive u Bosni i Hercegovini da se jave na Kliniku za ortopediju i traumatologiju KCU u Sarajevu. Nema potrebe da državljanke BiH idu u Zagreb ili Beograd ili bilo gdje u inostranstvo, jer tim iz Sarajeva od prošle godine obavlja samostalno ove operacije. Dakle, svi sa skoliozom u BiH neka potraže Doc.dr. Mirzu Biščevića, ali ne nekog drugog na ortopediji, nego njega i konsultuju se oko toga da li je operacija potrebna ili nije. Mirza Biščević je mladi hirurg, ali vrlo profesionalan i ima uvažavajući odnos prema pacijenticama sa skoliozom, za razliku od nekih drugih ortopeda sa sarajevske ili tuzlanske ortopedije koji glume stručnjake, a niti su stručnjaci niti uvažavaju pacijentice. Docent Biščević, kako sam shvatila, ima subspecijalizaciju iz hirurgije kičme i usavršavao se u Spinalnom centru u Istanbulu. Osim što je profesionalan, ima i karakter i ne traži mito, što je fascinantno u BiH. Mislim da se za njega dovoljno ne zna i da nije dovoljno eksponiran. Obično su u prvom planu neki drugi koji to možda manje zaslužuju. Peti dan poslije operacije ja sam bila u kafiću iznad klinike i nemam nikakve bolove.

Moja krivina prije operacije bila je 52 stepena i ispravili su je koliko su mogli (sada je nekih 20 stepeni). Korekcija bi bila vjerovatno i bolja da je operacija urađena ranije, ali ja sam operisana u 32-oj godini, pa je i ova korekcija ok. Uglavnom ugradili su mi imlantate od titaniuma- dvije šipke sa puno vijaka. Korekcija je od T2 do L2 i po onom što se vidi na rtg snimku radi se o nekoj drugoj metodi od one koju radi prof. Kovač. Doc. Biščević kaže da je to jedna od najsavremenijih metoda koje se danas koriste. Čini se da je tako jer je sve vrlo stabilno i čini mi se da nije moguće nikakvo ispadanje šipki i šarafa, što se, kako vidim, dešavalo mnogim pacijenticama. Operacija u Sarajevu je trajala 7 sati, ali zbog krvarenja nije urađena gibektomija, pa će i taj dio biti urađen za nekoliko mjeseci. Docent Biščević je barem tako obećao. Dakle, još jednom, svi sa skoliozom iz BiH pravo na sarajevsku ortopediju, bolje ranije nego kasnije. I još nešto, docent Biščević osim što je profesionalan i vrlo je zgodan, pa vam neće biti problem gledati ga na klinici. Poz iz BiH, Amra

Post je objavljen 22.07.2010. u 10:46 sati.