Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

@Neverin,
1. Wikipediju nisam obisao i ne snalazim se jako na komputeru. Osim toga kuca je puna jos neotvorenih djela koji iscekuju svoje MUST.
No, bilo sto u vezi De Leona, moze se, pored naznacenih adresa, jos jedino naci kod mene. Ako u Wikipedi najidjes na naslov: „ Socijalist Reconstruction of Society“ onda si usao u srz De Leonove literature : sastoji se od cetiri oratorska obracanja radnicima u strajku, jos uvijek bez presedana intelektualnog i socijalistickog oratorstva iz samog kraja 19. i pocetka 20. stoljeca.
2. Mi starci koji smo se rjesavali fasista, cetnika, ustasa i nacista, ne znaci da smo se ujedno rjesavali i vlastitih zabluda, nasljedjenih i novo stecenih.
Antifasizam se opcenito pojavio u masama kao instinktno i obrambeno dizanje ruke za zaklon glave. Da fasizma kojim slucajem tada nije bilo, komunisti bi ga naprosto morali izmisliti, kako bi uz pomoc njegovog rusenja nametnuli vlastitog. Danas tim istim antifasizmom svakodnevno manipulira vec svaka drustvena izmet.
Osobno nisam ga nikada poistovjecivao sa nasom velicanstvenom Labinskom republikom, stvorene od samih rudara, bez liderskih nametnika, i zahvaljujuci Giuseppininom intelektualnom duhu, generacijski podudarnim sa De Leonom, i jos uvijek nenacetim zlom promasene Oktobarske revolucije.

De Leonov socijalizam nije nista drugo od Marksovog, samo sto je ovdje dodatno obogacen formulom SIU njegovog konkretnog ustrojstva, cime se Marx i Engels nisu stigli pozabaviti osim opcenitim skicama iz kojih izviru i neke njihove nejasnoce. Naricito po pitanju diktature proletarijata i uloge same drzave u svemu tome, i koje su veoma dobro dosle danasnjim manipularorima u mahanju drzavnim sociajlizmom i sirovom diktaturom proletarijata po njihovoj mjeri .Staljinizam time nije mogao bolje i temelitije uzurpirati i pokrasti socijalnu znanstvenost Marksovih dostignuca

Upravo i na ovu temu je De Leonov prilog znanstvenom sociajlizmu od najveceg znacaja sto je konacno iscrtao njegove arhitetske vizuelne konture za dolazeca pokoljenja koja ce ih znati iscitati, zasluziti i ostvariti.

Dodati jos tome, da su upravo nasi „Jedini pravi Ljevicari“umjeli, svojstveno sebi samima, da temeljito izrigaju svu svoju intelektualnu nepismenost, te da notornim lazima isprse svoj veliki ego ispred naj znacajnijeg intelektualca nase epohe.
Vidi: Klasna ljevi-caranja na www.severinomajkus.com/socijalizam

De Leon se nalazi u srednjoj Istri, kod Baderne, u malome selu Majkusi.
Rado ce svakome otvoriti svoju stranu price .


Post je objavljen 18.07.2010. u 18:01 sati.