Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

STO JE TO JEDINSTVENI POLITICKI SINDIKAT ZEMLJE (1)

To je drustveni organ teorijski ugradjenog dvojnog jedinstva na ekonomskom i politickom polju cjelokupne, ili vecinske radne snage zemlje, u svrhu temeljne reorganizacije postojece drustvene strukture, zasnovane na eksploataciji Rada od strane Kapitala,i radi jednokratnog i potpunog preuzimanja svih sredstava proizvodnje, vracajuci ih u autohtono vlasnistvo cjelokupnog stanovnistva zemlje.

Nije li to vec vidjeno?

Nije, osim u primitivnim zajednicama u kojima nije postojalo privatno vlasnistvo, cije se trajanje, u toku ukupne pisane povijesti moze proizvoljno procjeniti na nekih pedeset do devedeset tisuca godina, naspram tri do pet tisuca godina civilizacijskog ropstva privatnom posjedu nadcinjenih drustvenih klasa nad bezposjednickim i obezvlastenim vecinskim stanovnistvom.

Autor-arhitekt te kolosalne socijalne teoreme, zvane Socijalist Industrial Union, (SIU), Daniel De Leon, (1852-1914.) predstavlja ju, pocetkom 20.stoljeca americkom radnickom pokretu, tada u naj razvijenoj zemlji kapitalizma.
Pokret se naglo omasovljuje u Socijalist Labor Party of Amerika,zasnovane na temeljima Prve Internacionale, na poucenoj lekciji poraza Pariske komune , Marx-Engelsovog znanstvenog socijalizma, i na temeljima redovitih poraza radnickih strajkova iz druge polovice 19. stoljeca u SAD, koji su proizlazili iz njihove strukovne slabosti i korumpiranih radnickih vodja, sto su cesce suradjivali sa poslodavcima nego sa razjedinjenim radnickim strukama, na kojima su se tek obilato zirili.

Jeli De Leon bio Komunista, ili u danasnjem terminu zvan Komunjara ?

Nije, ni jedno ni drugo.
Za nase europske tadasnje, i jos uvijek danasnje pojmove, u kojima je preovladavao mentalitet mladih „naprednjaka“, svih mogucih „progresivaca“, sve do njihovog sadasnjeg banaliziranog antifasizma, zajednicki proniklih iz feudalne zaostavstine i njene metamorfoze u radjajucu burzujsku filistarsku saru nacionalnih, etnickih, vjerskih i ideolosko klasnih bajki, De Leon je bio i ostao zanosita intelektuana vertikala na marginama 19. i 20, stoljeca kao naj znacajnija licnost post humanisticke epohe Marksovog revolucionarno proleterskog internacionalizma uopce, i sve do danas.
De Leon je bio i ostao Socijalista, gorostas civilizacijske ere covjecanstva uz samog Marksa i Engelsa, kojemu je sam Lenjin svojevremeno odao priznanje kao jedinom koji je, svojom teorijom SIU, ( Radnicki savjeti), pridonio znanstvenom socijalizmu kvantitativno.
Tek u toku radjanja zlokobne drustvene hobotnice Druge Intarnacionale Socialdemokracije,pocetkom 20. stoljeca , Prvog svjetskog imperijalistickog osvajackog rata, Oktobarske revolucije,Trece Internacionale, dolazi do pojave devijatnog i pokradjenog marksizma, pretvarajuci ga u Lenjinovu drustvenu birokratsku avet „Socijalizma kao prve faze Komunizma“, koji bi se trebao, valjda, „graditi“ u toku iducih milenija, notorno napustanje proleterskog internacionalizma, u korist prvih zaceca nacional-socializma : Staljina, Mussolinia, Hitlera, Pol Pota, Busha, Putina i savremenih liberalno demagoskih beskicmenjaka.
Slijedi nastavak (2)


Post je objavljen 14.07.2010. u 19:08 sati.