Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Tzatziki kruh

Recept za ovaj kruh je iz Oetkerove knjižice koju sam «skinula» s Oetkerove stranice na njemačkom jeziku (knjižica Sommerparty... sretan), a recept se može naći i na Oetkerovoj internetskoj stranici na njemačkom jeziku njami.

Ona jabuka koja se spominje u originalnom receptu, izletjela je wave iz moje varijante. Jabuke ne volim ni u slatkim varijantama nono, a kamoli u slanim (zato nikako ne uspijevam shvatiti što jabuka radi u npr. Francuskoj salati rolleyes i drugim "slanim/pikantnim" jelima no). Ali tko nema ništa protiv te jabučice, slobodno ju može upotrijebiti. sretan


Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
350 g pšeničnog brašna
75 ml mlakog mlijeka
1 suhi kvasac (7 g)
1 čajna žlica šećera
malo soli
2 žlice ružmarina, sitno nasjeckanog
200 g umaka tzatziki (sobne temperature)


U originalu upotrebljava se kupovni Tzatziki umak, naravno, Oetkerov. Nisam se potrudila pogledati ima li gdje u Zagrebu tog kupovnog umaka, ja ga radim sama.

Moja varijanta tzatziki umaka: 80 ml tvrdog jogurta, 80 ml kiselog vrhnja, 1 veliki krastavac (oguljen, narezan na male kockice), 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan), 1 čajna žlica maslinovog ulja, nasjeckani svježi kopar, limunov sok, sol: pomiješajte sve sastojke, začinite solju i limunovim sokom.
Ta količina dovoljna je za ovaj kruh.


Za kruh, u posudu stavite brašno pa dodajte šećer, kvasac, sol, ružmarin, tzatziki umak i toplo mlijeko pa zamijesite tijesto. Mijesite ga rukama, ili miksajte mikserom (svrdlastim lopaticama za tijesta).

Tijesto pokrijte i ostavite na toplom da se digne.

Posudu za pečenje lagano nauljite.
U originalu, upotrebljava se uski, duguljasti kalup 30 cm x 11 cm, ja nemam takav kalup pa ovaj kruh pečem ili u kalupu za kuglof ili većem četvrtastom limu.


Nadošlo tijesto još jednom premijesite pa ga stavite u pripremljenu posudu za pečenje i ponovno ga ostavite na toplom da naraste.

Dignuto tijesto stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 40 min.

Pečeni kruh izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.



Post je objavljen 08.07.2010. u 08:20 sati.