Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hana44

Marketing

Obično vruće popodne

Iako je još uvijek nesnošljivo vruće, odlučih napisati par riječi budući da mi je večeras vrijeme između 21. i 23. sata rezervirano za gledanje retrospektive Splitskog festivala povodom njegovih 50 godina postojanja. Presretna sam što se ponovno mogu podsjetiti na neke pjesme sa tog, meni najdražeg našeg festivala, paralelno se prisjećajući nekih trenutaka moje mladosti sa kojom su neke od navedeneih pjesama tako usko povezane.
A kad sam već kod pjesama iz nekih prošlih vremena, konkretno mojih pjesama i mog zadnjeg objavljenog posta, dobila sam od jednog "štovanog" gospodina komentar u stilu: "Babo kaj tu melješ gluposti, vidiš da te nitko ne šljivi ni 1/2 posto." Hvala tom "dragom" gospodinu, ako mu se ne sviđa ono što ja pišem, neka ne čita, mislim da je onim što je napisao sve rekao o svojim kako intelektualnim, tako i književnim potencijalima. Tuđe postove koje otvorim a u njima ne nađem ništa zanimljivo, neda mi se niti pročitati pa ih zatvorim na način kao što sam ih i otvorila. Ja sam pokušala potražiti blog tog "gospodina", no nisam ga našla jer vjerojatno niti ne postoji. Uostalom, nije on zavrijedio da trošim vrijeme i riječi na njega.
Ono što je trenutno novo kod mene i što mi daje polet, je da sam od sutra na GO-u, naravno na lanjskom. Iako 6 radnih dana, tako će mi dobro doći jer nakon toga radim 2 ili 3 tjedna i onda odlazim na novi GO za kojeg još neznam da li će trajati 2 ili 3 tjedna. Zar nije to divna, idilična situacija u današnje vrijeme, pa još kod poslodavca gdje se još uvijek redovno isplaćuju plaće koje se uklapaju u prosjek plaća u Lijepoj našoj. No unatoč svemu tome, nemam baš puno razloga za optimizam jer iz maksimalnog minusa nikako se izvući, no jučer sam se čak ugodno iznenadila kad sam po svojem malom djetetu poslala poruku mojem odraslom djetetu koje radi i također prima redovnu plaću, da mi pošalje, a ne da mi posudi, nešto novca, ukoliko danas želi naći nešto u frižideru i zamislite kako li sam se vrlo ugodno iznenadila kad mi je poslao 4 puta veći iznos od onog koji sam ja tražila.
Baš sam sretna zbog GO-a, imati ću više slobodnog vremena, vremena za čitanje knjiga koje sam jučer posudila u knjižnici a to je Poezija Miroslava Krleže i knjiga Jelene Veljače. Očito ja idem iz krajnosti u krajnost što se tiče književnih stilova koje čitam. Jedina nesreća za vrijeme mog GO-a bit će ta što, zbog dosega moje informatičke opreme koja je toliko bijedna i jadna, u slijedećih tjedan dana neću moći poslati niti jedan komentar tako da nebi pomislili oni od Vas, koje redovito čitam i komentiram, da sam Vas zanemarila.
Neću previše duljiti po ovoj vrućini, pogotovo što moja kuća koja je u provinciji, kako bi rekli neki, Bogu do nogu, nema niti jedan klima uređaj pa dok ovo pišem osjećam se fino kao da sam u sauni, samo besplatnoj. Puno pozdrava svim mojim vjernim čitateljima do sutra!

Post je objavljen 01.07.2010. u 17:22 sati.