Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

LEGE plavi - LEGE bijeli 3:4



Kao i svake sezone bilo je samo pitanje dana kada će biti odigrana međusobna tekma Lega. Bilo je skoro pa dobro. Ustvari grah je bio fantastičan. Priznjem javno pred svima da sam maznuo jednu malu porciju i odnio kući nakon kartanja u kojem smo Kova i ja nesretno poraženi od Zlaje i Neviste. Sada već sumnjam da je tu bilo i prevara no nije više važno. Grah je u frižideru. Rapsodija za današnji ručak. Iako, poslije nogometa puno je puno slađi. Mislim nije sladak. Ljut je k'o đavo ali bolje paše nakon tekme, tuširanja a prije belota...

Imali smo malo problema sa okupljanjem pojedinaca jer su neki već otišli na more, neki radili, neki bili u poljoprivrednim radovima, neki zakasnili, neki ozljeđeni, pa smo bili primorani zamoliti naše domaćine iz Meca da nam se pridruže sa četiri igrača. Jesu i hvala im.

E sada sastavi: Plavi (kao jači)
Iga, golman: ovo mu je bila najbolja partija od kada je Lega. Obranio je dva penala i Kljunov fantastični šut sa 20 metara kojeg je isčupao iz rašlji. Odličan.
Zlaja, bočni: pošto je čuvao Jadru nije imao posla. Ono što je imao obavio je korektno.
Dumba, zadnji: zabio je po jedan gol na obje strane. Onaj autogol bio je puno ljepši.
Kolar, stoper: odigrao je očajno. Zakuhao je jedan gol kada mu je Hrco ukrao loptu na centru. Prozujio je kao bumbar kada je Kljun uletio ispred njega i zabio a da on nije ni trepnuo, potom se ozljedio pa izišao. Ali je zato bio zapažen za stolom. Naime pošto čovjek nevečera, štedi se, pazi na liniju, pojeo je samo šest tanjura graha, osam špic rebara, četiri nogice, tri para grah kobasica, jednu feferonku i četiri piva. Ladna. Potom je organizirao ekipu za kukanje "alaj se nažderašno" koji su kukali vani dok smo mi kartali. Neki su navodno i povraćali od prejedenosti. Neki su šutili i samo hranili komarce. Bože sačuvaj.
Zvone, bočni napadač... dakle, o njemu mogu samo reći HVALA što si došao. Svojim bravurama je zabavljao obje ekipe. Bio je fantastičan. Promašio je šanse koje bi i Rudež zabio. Nevjerovatno. Ipak valja naglasiti da je zabio jedan gol. Lopta je u toj prigodi već prešla gol liniju sa bar 30% svog obima i to Zvone ipak nije uspio promašit. Iako kada sad malo bolje sagledam mislim da je bio u nedozvoljenoj poziciji. No nije bitno. Toliko nas je nasmijavao da mu sve opraštamo. Čak mu se i preslatka kćerkica smijala cijelo drugo poluvrijeme. A to je ono što nam treba u ova teška vremena. Smijeh, veselje. Hvala ti Dok.
Mario je igrao centralnog veznog. I bio je dobar, ne predobar ali dobar. Zabio je jedan euro gol, jednom je asistirao. No napravio je i nekoliko pogrešaka. Prva je da se stalno kratao po terenu tako da je bio preblizu Kljunu koji je bio jednostavno – bezgrešan. I u nekoliko situacija u direktnim duelima Kljun ga je otresao s leđa ko balavca... Nije mu to trebalo, da to doživi od jednog vodozemca....
Periša je stajao kao centralni vezni. I odlično se ljutio cijelo vrijeme. Prigovarao je. Mahao rukicama. Drobio, cvilio.... Bio je odličan u tim aktivnostima. Završio je tekmu sa crvenim kartonom. Zbog prigovora. Za napraviti prekršaj bio je preljen.
Talijan je isto bio na tekmi. Donio je opremu, lopte, dovezao sinove. Malo smo popričali. Pojeo je dosta graha. Popio je pivo. Eh da, skrivio je jedanajsterac kojeg je Nevista zapucao tj. Iga obranio.
Oreč: Lola danas nije dobio niti jednu upotrebljivu loptu. Bila je ovo preneozbiljna tekma za njega. Popizdio je na neodgovornost pojedinaca. Na kraju je dobio još po člancima i ljut izišao van. Grah je iz pristojnosti tek probao i otišao na pref.

Za bijele su igrali:
Nevista, golman. Kratki rezime: popio euro gol od Maria, obranio tri četiri teške lopte, promašio penal kojeg će opet pucati na Sv. Nikada, umriao od smijeha što je Zvone promašivao, ubio jednog igrača Meca, jednom se gadnon priprjetio. Pojelo pol kotlića graha, pobjedio u beli....i to je to.
Kljun je igrao sve. I to najbolje. Iznosio loptu kao zadnji igrač, asistirao, smirivao igru, strahovito snažno i precizno pucao iz daljine, lucidno zabijao iz blizine, čvrst u duelima. Ma čudo od igrača. Pojeo graha za sebe i Alena Majića koji je na srdelama negdje pod Velebitom.
Hrco je zabio gol skoro sa centra pošto je izlevatio Kolara. Pucao je jedan slobodnjak, a djeca iz Meca još uvijek traže loptu po poljima van sela. Nije baš nešto trčao ali što i bi kada je Kljun trčao za njega.
Darac je zaradio penal kojeg je skrivio Talijan a Nevista zapucao tj. Iga obranio. Trudio se ali prigovarao je cijelo vrijeme jer se Iža nije pojavio.
Zrno je bio izuzetno rastrčan i borben. Pravi veznjak, ali bio je ljut jer je utakmica išla u nekom neozbiljnom smjeru a on to ne voli. A moralo je biti neozbiljno kada je Zvone promašivao i nebo.
Jadro se pak više uznojio dok je jeo grah nego kada je igrao.
Cvijo se dobro nosio sa svojom discus herniom. Zabio je gol, asistirao Kljunu a u trci se malo štedio što je obzirom na zdravstveno stanje uredu. Za stolom se pak pokazao kao nedostojan Legama. Jede premalo, pije nimalo, ne psuje, prvi odlazi.... ne znam što s njim.
Peterson je nastupio unatoč teškoj ozljedi lista. Nije imao nikakvih kontakata sa loptom osim kada je pucao penal. Promašio je i okvir gola, naravno. Požalio se da mu je igralište upravo preveliko. Jeo nije baš jer je jurio na pref. Nisam siguran da će proći na lječničkom.

I to je to. Slijedeća tekma mora biti puno ozbiljnija. Krivac za ovaj kaos isključivo je sudac Ferdo koji je bio katastrofalan i pokazao koliko uopće ne razumije igru. Od sada se više nećemo ljutiti na njega jer definitivno ne konta niš pa nema smisla da se ljutimo. A Zvone? :)



Post je objavljen 29.06.2010. u 12:15 sati.