Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Još malo o ...

Natjecanja smo ostavili za sobom i zasluženo dočekali godišnje odmore. Čekaju nas more, planine, rijeke, jezera, bregovi i ravnice. Svatko će prema svojoj volji i mogućnostima odabrati idealan način uživanja u dugom toplom ljetu, a ja ću još povremeno pred put filozofirati i pametovati. Pa tko voli nek' izvoli čitati, a vama koji ste se već okrenuli lakšim štivima želim sretan put i ugodan odmor.
Eto, opet ništa od sastanka na vrhu tj. Upravnog odbora. Kao da se ništa bitno ne događa, kao da je sve sa proteklom sezonom riješeno i sve za iduću dogovoreno i isplanirano, kao da je Oluja već organizirana, kao da se u ljeti baš ništa ne može i ne smije raditi.
No na Klaki je pitanja i nagađanja više nego ikad. Djelatnici kluba još očekuju zaostale plaće, treneri ne znaju da li će i koga na jesen trenirati, roditelji se pitaju što sutra očekivati, a o seniorima da ne govorim. Novi Upravni odbor (zapravo stari proširen sa nekoliko članova) nikako da se sastane i konstituira, izabere Izvršni odbor te konačno donese neke zaista bitne i hitne odluke. Trenersku križaljku npr. za početak. Budući da je predstavnika roditelja u ovom sazivu manje i već dugo nedovoljno za kvorum, teško je bez aktivne suradnje ostalih članova bilo što raditi i odraditi. Svaka čast svakoj kuni koju su do sada unijeli u klub, ali za održavanje barem iste (a svi mi priželjkujemo još bolju) kvalitete rada potrebna je veća briga i puno puno veći angažman. Ova farsa oko izbora trenera nogometne škole za iduću godinu, a koja traje već mjesec dana, mnogo je lošega učinila klubu, vjerovali ili ne, i to će sigurno kad tad izaći na vidjelo. Pogotovo ne budu li glavni kriteriji za odabir kadrova stručnost, školovanosti i postignuti rezultati. Osim toga, kako sutra očekivati fer i korektan odnos trenera spram klupskih obveza i njihov maksimalni angažman u svim segmentima rada, ako ih se već danima zavlači i ako za sve, od prvog do zadnjeg, ne vrijede isti kriteriji i principi. Treba uvesti promjene? Super, ali tamo gdje su one zaista potrebne jer se ne vidi nikakav napredak. Promjene samo radi nekih formi ne, jer kvalitetne i dokazane kadrove treba čuvati k'o oko u glavi i ako treba izaći im ponekad u susret. A što se tiče roditelja, i oni, kakvi god bili, zaslužuju na vrijeme znati tko će sutra trenirati njihovu djecu pa da na osnovi svoje (naravno) subjektivne ocjene, odluče hoće li ih ili ne njima povjeriti. Za mene bi to bio pokazatelj stvarne ozbiljnosti kluba i izraz poštovanja prema svima nama, a ujedno i osnovna pretpostavka za bilo kakvu sutra očekivanu suradnju. Gospodo, konkurencija oko nas je sve jača, radi sve bolje i nudi sve više. I nema tog stručnjaka u klubu koji će sutra moći ispraviti posljedice danas donesene krive odluke. No, to ćemo prepustiti sudu vremena, a sada i dalje čekajmo.

Post je objavljen 29.06.2010. u 11:16 sati.