Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Nedostatak potpore za odlazak beskuzćnika u Brazil

Image and video hosting by TinyPic

Današnja pobjeda protiv volontera riječkog i splitskog prihvatilišta možda je i posljednji nastup Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika koja se posljednjih mjeseci priprema za odlazak na rujansko Svjetsko nogometno prvenstvo socijalno isključivih osoba u Brazilu. Razlog tome je nedostatak financijskih sredstava od strane Hrvatskog nogometnog saveza, koji je obećao pomoć, s obzuirom da na tome inzistiraju UEFA i FIFA pod čijim s epokroviteljstvom cijeli projekt odvija. Zbog toga najbolji nogometaši među ljudima bez krova nad glavom, za koje skrbe Neformalna mreža prihvatilišta iz Rijeke, Zagreba, Splita, Osijeka, Zadra, Varaždina i Karlovca, čije je i naše bratstvo član, neće imati prilike pokazati nogometno umijeće u zajedništvu 64 reprezentacija svijeta, među kojima i susjedne Slovenije i Srbije.

Image and video hosting by TinyPic

Prema riječima čelnih ljudi u stožeru reprezentacije, osnovni cilj ovog socijalno-sportskog projekta je senzibiliziranje javnosti za problematiku beskućništva te reintegracija istih kroz sport. Naime, želi se ukazati na probleme s kojima se beskućnici susreću unatoč velikim promotivnim kampanjama za borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti, kao što je ona međunarodne nogometne organizacije koja promiče toleranciju, uključenost i brigu za siromašne, a u isto vrijeme u mnogim zemljama provodi se rasna i socijalna diskriminacija.
- Priprema za odlazak hrvatske reprezentacije beskućnika uključivala je niz isključivo volonterskih akcija, malonogometnih utakmica i kontakata s brojnim pojedincima i institucijama na lokalnoj i nacionalnoj razini. Iako je uložen višemjesečni trud, Neformalna mreža nije uspjela osigurati pokrivanje troškova povratnih avionskih karata, iako je postignut osoban kontakt s HNS-om, s obzirom da gotovo sve reprezentacije imaju financijsku podršku svojih saveza, istaknuli su naša sestra Vilma Mlinarić i Drago Lelas, ponosni na zalaganje hrvatskih beskućnika na malonogometnom igralištu MO Grbci kao i veliki odaziv medija, među kojima je bila televizijska ekipa austrijskog ORF-a koja će prenijeti sadašnje stanje u Hrvatskoj po pitanju socijalne ugroženosti njezinih građana. Ovom prilikom pokušali su još jednom animirati javnost za pomoć u realizaciji ovog vrijednog projekta.


Post je objavljen 28.06.2010. u 17:18 sati.