Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Slatke male pustolovine - Rastoke

Rastoke

Rastoke, kod Slunja često se doživljavaju kao usputna stanica tijekom puta prema moru, ili pauza kada idemo na Plitvice.

Mjesto je toliko čarobno da ne zaslužuje takav tretman. Poezija slapova i kapljica vode, deseci kanala koji vodu nose vrtoglavom brzinom prema rubu vodopada.

P1202_09-05-10

Tu su i prelijepe kuće, vodenice pogonjene vodom i mnoštvo drugih ljepota.

Naša glavni cilj, ipak su slapovi riječice Slunjčice, koja se sa desetak metara ruši u rijeku Koranu. Naravno, sedra, koja tvori ovu čaroliju vode ne dozvoljava da slap bude sam, dosadan. Vodu je usmjerila na sve strane, simfonija vodopada, manjih i večih zadovoljava našu želju za ljepotom.

Rastoke


razgledavanje slapova počinje na pješačkom mostu. Postoje dva puta, jedan se plaća, drugi ne.. Oba se isplati posjetiti. Jednostavno, Rastoke će vas u nekoliko sekundi prigrliti i svim svojim osjetilim uronititi ćete u vodenu čaroliju.

Rastoke

Prošećite uz Koranu, razgledajte Slunj, vratite se u Rastoke i nađite svoj mir u nekom od kreativno uređenih restorana, konoba ili kafića. Pastrve koje plivaju pod vašim nogama dok pijete kavicu su stvarno poseban doživljaj.

Rastoke

Od aktivnosti koje nisu pješačkog tipa nemate baš neki izbor. Tijekom proljeća na Koranu se može raftom, no vodostaj je rijetko dostatan. U proljeće ja također na Korani natjecanje u raftingu i muzički festival, no to također nije ništa spektakularno..

Rastoke, Slunj i okolicu možete razgledati na biciklu. Staze nisu zahtjevne a TZ Slunja je napravio detaljne biciklističke karte Slunja (desni klik i skinite kartu u pdf formatu).

Ukoliko želite van iz grada i uvidjeti ljepotu prirode a previše se ne umoriti, pustolovina na Rastokama idealan je naćin za vaš bijeg...

Rastoke

Galerija fotografija Rastoka - kliknite i uronite u svijet vodene ljepote..

Home

Post je objavljen 28.06.2010. u 11:43 sati.