Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kre-kreativni

Marketing

oblikovanje salveta

Koliko smo se samo puta našli u situaciji da nam za ručak ili večeru dolaze gosti, zbrka i panika oko toga što će se kuhati i pripremati......tek kad sve bude gotovo, jelo i tanjuri na stolu..... uključi nam se žaruljica o postavljanju salvetica i tako rado bi nešto napravili od njih i na kraju to obično bude samo presavinuta salvetica na koju obično stavimo pribor za jelo. Zato sam ja evo uzela malo vremena i napokon dobila želju da naučim nešto napraviti od obične salvetice koja će na stolu fenomenalno izgledati uz samo par poteza pa to želim podijeliti i sa vama.

Prvo sam se dala u kupnju salvetica kojih stvarno ima raznih veličina, boja od jednobojnih do šarenih, čak i onih malo čvršćih i sasvim mlitavih, valjda nemaju toliko slojeva, ali troslojne sam birala ipak su kruće pa bolje rađeni oblici stoje. Veličina 33x33 mi je nekako najviše odgovara tako da sam si takve salvetice uzela.

Slijedi moj najdraži dio, mogu reći da sam uživala slagajući salvetice i isprobavajući razne kombinacije boja i oblika, tako da ću malo predstaviti i ovdje razne mogućnosti slaganja salvetica. Najjednostavniji oblik je onaj kao ĐEP, ima brojne mogućnosti kako se može oblikovati, svaki je za sebe poseban. Unutra se stavi sav pribor, s time da je lijevo vilica, slijedi nož pa žlica. Može se raditi od jedne salvetice bilo jednobojne ili šarene ili se mogu kombinirati dvije jednobojne ili jedna jednobojna i jedna šarena, ovdje ima puno mjesta vlastitim idejama, tako da možete slobodno osloboditi svoj kreativni duh i krenuti u kombiniranje i stvaranje raznih kombinacija.

prvo ću pokazati korak po korak jednog najjednostavnijeg oblika sklapanja salveta.

salvetica je presložena na četvrt, kako bude tvornički napravljena, zatim se presloži kao na slici.








okrene se rad pa se krajevi preslože ovisno koliko široko želite









povežite krajeve međusobno













okrenite rad i evo, gotovo je, pribor ide u đep













kombinacija u dvije boje













đep u tri boje














ovo su moji ostali radovi od salveta za ukrašavanje stola



























































Post je objavljen 26.06.2010. u 16:55 sati.