Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

Terenska nastava učenika drugih razreda

Učenici drugih razreda su jedan radni dan proveli izvan svoje uobičajene radne sredine. Napustili su školske klupe i dan proveli putujući Međimurskom županijom, s ciljem održavanja terenske nastave te ponavljanja gradiva iz prirode i društva.
Zanimljiv i poučan dan započeo je u Prelogu, gdje su odlučili ponoviti gradivo o zanimanjima ljudi u zavičaju. Tu su se učenici upoznali s radom djelatnika Policijske postaje: popeli su se u patrolni čamac i terenski džip te su im pokazani načini dojave i uzimanja otisaka prstiju. Najhrabriji učenici su čak kratkotrajno posjetili i zatvorske ćelije. Razgledavanje Preloga završeno je u crkvi svetog Jakoba gdje ih je župnik upoznao sa bogatom prošlošću ove crkve i župe.
U Čakovcu su posjetili palaču i muzej plemićke obitelji Zrinski. U šetnji kroz povijest naše županije vodila ih je kustosica i ponovili su gradivo o kulturnim ustanovama i kulturno -. povijesnim spomenicima
Vozeći se gornjim Međimurjem doznali su da krajolik naše županije nije samo nizinski, već i brežuljkasti. Zaustavili su se i na najvišoj točki naše županije, a to je vrh Mohokos na 344 metara nadmorske visine.
Boravak u Svetom Martinu na Muri bit će zapamćen po mnogim zanimljivim stvarima. Naročito ih je uzbudila vožnja skelom po rijeci Muri te posjet impresivnom mlinu. Žubor vode i škripa kamenog žrvnja zasigurno će se pobrinuti da gradivo iz voda u zavičaju bude dobro usvojeno.
Na povratku kućama posjetili su željeznički kolodvor u Čakovcu. S ciljem što boljeg usvajanja gradiva iz prometa, odlučili su se i provozati vlakom od Čakovca do Kotoribe. Svi su učenici bili uzbuđeni, a dolaskom konduktera naročito su se uzbudili mnogi učenici kojima je ovo bila prva vožnja vlakom u životu.
Na željezničkom kolodvoru u Kotoribi ih je dočekao autobus koji je učenike vratio kućama u Donji Vidovec i Donju Dubravu, odakle su i krenuli.
Tekst i foto: Damir Dolenec

Post je objavljen 24.06.2010. u 08:18 sati.