Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lanxsatura

Marketing

Novi život se rađa

Svakoga dana, svakoga sata, svake minute, svake sekunde negdje na svijetu se rađa dijete. To je nešto prirodno i normalno, svakome poznato i samo po sebi razumljivo. No je li doista tako?
Svatko tko je ikada prisustvovao stvaranju novoga života, pa radilo se i o najneznatnijem od svih stvorenja, znat će da odgovor na to pitanje nije nimalo jednostavan. Život je čudesan dar, osobit blagoslov, koji od naizgled ničim povezanih elemenata i spojeva stvara nešto sasvim novo, jedinstveno i neponovljivo. Vjerujem da sve što je ikad stvoreno zrcali ljubav Stvoriteljevu onoliko koliko je ljubavi stvorenje spremno primiti. U trenutku rođenja ta je ljubav najčišća i stoga najvidljivija nama koji smo u životu nakon vlastitog rođenja na svom biću nakupili slojeve kroz koje se moramo mukotrpno probijati kad se poželimo ponovo približiti i vratiti Izvoru. Zbog svega toga nikad ne bih mogla ispravno opisati što mi je značilo rođenje vlastite djece. Razumska spoznaja da se u trenutku rođenja mog prvog djeteta posvuda na svijetu rađaju bezbrojni dječaci i djevojčice postala je bespredmetna i ustupila je mjesto dubokom poštovanju kad sam shvatila da se u tom istom trenutku posvuda na svijetu zapravo događaju istinska čuda, jer od tog časa rođenje djeteta više nikad nisam mogla sagledati kao običan, normalan događaj. Čuda su to koja će tek malobrojni nazvati pravim imenom, možda u strahu od prevelikog odstupanja od normale u vremenima kad se sve nastoji razumom objasniti i znanstveno determinirati. No možda upravo zbog svijesti o veličini događaja ostajemo bez riječi i šutimo kako svojim čuda nedostojnim i nepotpunim oruđem sporazumijevanja ne bismo umanjili veličinu onoga čemu smo bili svjedokom...

Ne znam cjelovite odgovore na postavljena pitanja, no znam da je meni draga i vrlo bliska osoba danas doživjela čudo rađanja novoga života. Moja sestra, na blogu poznata kao bivša apstinentica, rodila je danas u poslijepodnevnim satima zdravu djevojčicu. Neka ih Bog blagoslovi i uvijek bdije nad njima.





Post je objavljen 23.06.2010. u 21:11 sati.