Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dorothys-world

Marketing

3.poglavlje

Nakon slobodnog vremena, svi su otišli u veliku dvoranu na večeru. Ušli su unutra kroz velika drvena vrata. Tamo su bila 3 stola. Za svaku skupinu svoj. Dorothy se sjela i gledala oko sebe. Zidovi su bili žuto-zeleno-plavi, a strop je bio bijeli i na njemu su visjeli plavi, žuti i zelenu lusteri. Na drvenim stolivama sjajili su se stolnjaci. Svaki je stol imao drugu boju, boju svoje skupine. U jednom trenutku ispred nje na stolu se stvorila jedna žuta koverta. Na njoj je pisalo "Dorothy Downer, 1.razred". Otvorila ju je i u njoj je našla raspored sati. Nakon kratkog govora, ravnatelj Smith se sjeo i počeli su jesti. David je na svoj tanjur stavio sve šta se na tom stolu moglo vidjeti. Jeo je kao da nikada nije vidjeo hranu. Victor se samo nasmijao i počeo jesti. Na stolu je bilo svega što si poželjeo. Dorothy je uzela komad piletine. Glavom joj je prošla misao: "Joj,kad bi bar sada imala malo majoneze.", a tada se ispred nje stvorila majoneza. Što god si poželio, bilo bi na stolu. Kada su se punih trbuha vratili u sobe, Dorothy je na svojem krevetu našla žutu spavačicu na kojoj je pisalo "Kolist" i bila je slika medvjeda. Stavila ju je ispod jastuka i krenula se raspakirati. U ormar je spremila uniforme, a na drveni radni stol poslagala je slike i ostale uspomene. U ladice radnog stola posložila je knjige i stavila pero i tintu. Obukla je svoju spavačicu i sjela se na Victorov krevet. Na taj su krevet došli i Marisa i David. Šalili su se,pričali, smijali se do kasno u noć. Marisa i David su otišli spavati,a Dorothy i Victor su nastavili pričati. Nakon nekog vremena, Dorothy se naslonila na Victora i zaspala. On ju je legnuo na krevet i zaspao pored nje. Ujutro, probudile su ih zrake sunca koje su provirivale kroz prozor. Usali su se, obukli svoje uniforme i spustili su se u veliku dvoranu na doručak. Poslije doručka, otišli su u sobe, spremili potrebne knjige i bilježnice u ruksake i otišli na nastavu. Prvi sat imali su Čarobne Napitke. Ušli su u učionicu. Učionica je bila puna različitih kotlića, boćica sa sastojcima, žlica i svega ostalog. Dorothy i Marisa sjele su u drugu klupu do zida. Victor i David sjeli su iza njih. Dorothy je stavila svoj kotlić na pod ispod klupe, iz svog ruksaka izvadila knjige i pero i stavila ih na klupu. Tada je u učionicu ušao prof. Bronner.
"Dobar dan. Dobrodošli na vaš prvi sat Čarobnih Napitaka. Ja sam prof. Bronner i bit ću vaš profesor Čarobnih Napitaka...." govorio je prof.Bronner. Taj sat nisu ništa puno radili. Samo su se upoznali sa Čarobnim Napitcima. Kada se začulo zvono. Svi su skupili svoje stvari i otišli na drugi sat. Prvi dan im je prošao odlično. Poslije svih satova, Dorothy je došla u sobu i ostavila stvari. Zajedno sa Marisom, Victorom i Davidom spustila se u veliku dvoranu na ručak. Kada se sjela za stol, ravnatelj je počeo pričati.
"Moram vam reči važnu vjest. Sutra navečer, poslije večere koja če biti kao i inače u 7 sati, održati će se bal povodom početka nove školske godine. Nakon večere, otići ćete u svoje sobe i imati ćete pola sata za se spremiti za bal. Pronađite svoje parove za bal. A što se tiče odječe, djevojke obucite nešto veselo i lepršavo. Ne neke duge haljine koje se vuku po podu. To bi bilo to. Dobar vam tek."
"Ajme super. Poslije ćemo otići do trgovine sa odječom. Moramo si naći neke lijepe haljine za bal." rekla je Dorothy Marisi, a ona je samo zadovoljno kimnula glavom. Poslije ručka imali su slobodno vrijeme. Dorothy i Marisa su otišle kupiti haljine za bal. Istrčale su iz Postiloxa i krenule prema trgovinama. Na jednoj od trgovina vidjele su znakić haljine. Ušle su unutra. Sve je bilo puno različitih haljina. Marisa je ugledala jednu plavu. Uzela ju je u ruke. Na njoj su bile nacrtane male bijele note. Dorothy je ugledala jednu zelenu sa cvijetićima. Otišle su probati ih. Stajale su im savršeno. Sa punim večicama otišle su natrag u Postilox. Dorothy je spremila svoju haljinu u ormar. Netko joj je došao sa leđa i uhvati je za rame. Skočila je uplašeno i okrenula se. To je bio Victor.
"Ei. Htio sam te nešto pitati."
"Da,reci!"
"Pa ovaj...bili htjela ići samnom na bal?"
"Pa..može!" Dorothy je zadovoljno odgovorila i otišla u društvenu sobu. Tamo je bio David koj je čitao neku knjigu zavaljen u naslonjač.
"Šta to čitaš?" Znatiželjno ga je upitala Dorothy.
"Knjigu."
"Ma šta stvarno? A ja mislila da čitaš nešto drugo. Koju knjigu?"
"Neku koju sam posudio u knjižnici na 3. katu."
"Hvala šta si mi rekao da toga ima. Idem i ja posuditi jednu!" Veselo je izjavila Dorothy i krenula prema 3. katu

Post je objavljen 22.06.2010. u 20:27 sati.