Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/namerequired

Marketing

Posuđeni post

Preuzeto s bloga Spasimo Hrvatsku.

Kako započeti blog o politici?

Ovo će biti novi blog posvećen politici, ili točnije, blog uzrokovan politikom. Ni kriv ni dužan, natjerali su me da javno počnem izražavati svoj stav prema onome što nas svaki dan vodi u ponor. Vrag je odnio šalu, više se ne radi o tome kako ćemo se zvati i čijom zastavom mahati, već što ćemo sutra jesti i hoće li nam djeca biti robovi veći nego što mi postajemo. 
Gore na vrhu će biti prikladni logo s istaknutim SPASIMO HRVATSKU, uz dekoraciju boja da dočara očajnički krik, ispod će se ubaciti izbornik sa svim člancima, ubacivat će se isječci iz svakodnevnog života, komentari na pojedine političke situacije, povijesne izreke i poučci, povijest je majka znanja, samo se kod nas nitko ne želi sjećati prošlosti. 
Prvo bih pojasnio riječ politika: Onaj tko se ne želi baviti politikom, niti pokušati shvatiti cilj politike, a osjetio je njene zube na svojoj koži, reći će da je politika prostituka (kurva). Optimisti će reći da je to humana disciplina kojom stvaramo bolji svijet oko nas, karijeristi će politiku prihvatiti kao oružje s kojim će doći na vlast za svoju dobrobit. Onaj tko živi od konkretnog rada, nema vremena za politiku niti se želi njome baviti. Sve dok mu politika ne počne raditi o glavi, tj. radu. 
Ne postoji natječaj za političara, oni se stvaraju oko nas, to su oni koji pred masom uzimaju riječ i preuzimaju inicijativu. To bi bio političar pripravnik. Onda dodje do političara mentora koji mu objasni što treba pričati i utopi ga vladajuću masu s izmišljenim zaduženjima. Jedini zadatak mu je da ne smije razmišljati za one koji su ga izabrali, jer političar zaboravlja demokraciju kad se demokratski izabere. 
Pridružite se u spašavanju Hrvatske, počnite koristiti svoje mozgove, postavljajte si pitanje- zašto i tražite odgovor – zato. Postavljate takva pitanja svojim izabranicima. Ako smo stvarno manjina i ne možemo se naviknuti na sve veću nepravdu, vrijeme je da počnemo pakirati kofere.

Preuzeto s bloga Spasimo Hrvatsku.

Post je objavljen 22.06.2010. u 11:57 sati.