Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Festival triatlona, Jarun

U subotu se po kišnom vremenu održao festival triatlona na Jarunu. Uz utrku olimpijskog triatlona održala se i utrka super sprinta kao i humanitarna utrka "Triatlon za sve".
Na plivanju se izdvojio Slovenac Jaroslav Kovačić, 15s iza njega su isplivali Stojanović i Savić iz Srbije te Mađar Bartos. Ja sam isplivao u prvoj većoj grupi sa (između ostalih) Patrčevićem, Šporarom, Milovanom, Papištom, Tompom... Prije dvije godine sam zaostajao 1-1,5 min za njima pa mogu biti zadovoljan sa napretkom na plivanju.
Na biciklu sam se osjećao jako dobro. U 3. ili 4. krugu smo sustigli grupu sa Stojanovićem. Jedno vrijeme sam mislio da smo sad mi vodeća grupa, a onda sam shvatio da je Kovačić još uvijek ispred nas. Vozio je dosta dobro i trebalo nam je još 2 kruga da ga uhvatimo. Pred kraj zadnjeg kruga sam primjetio da se jedan od Mađara izdvojio na oko 15m ispred grupe pa sam pokušao krenuti u bijeg s njim. Znao sam da u zadnjih 1-2km ne mogu napraviti neku prednost, ali činilo mi se primamljivo ući u tranziciju ispred grupe. Mađar ili nije htio ili nije mogao pratiti pa se vratio u grupu, a ja sam išao solo do zone izmjene. Malo su me usporili natjecatelji koje sam lapirao, kao i otkopčavanje sprinterica pa mi se i onih par sekundi prednosti do tranzicije otopilo.
Na trčanju je Kovačić krenuo jako, a u stopu su ga pratili Dejan i Ognjen. Ja sam trčao sa Šporarom i Bartosom malo iza. Nakon prvog kilometra tempo vodeće grupe se malo primirio, pa smo čak počeli malo smanjivati razliku. Malo prije okreta na polovici staze Matej je ubrzao, a ja sam nastavio u nekom svom malo laganijem tempu. Pobjedio je Stojanović, a za njim su u cilj ušli redom Patrčević, Šporar, Kovačić, pa onda ja.
Sve u svemu zadovoljan sam utrkom. Isplivao sam jako dobro, osjećao sam se odlično na biciklu, a drugi dio trčanja sam odradio s rezervom jer se nisam želio previše potrošiti pred Europsko prvenstvo idući vikend. Bit će još prilika da provjerim kolika je ta rezerva.
U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Daria Pletikapa uz novi rekord staze. Iza nje je u cilj ušla Marina Milković kojoj je ova utrka bila debi na distanci olimpijskog triatlona, a 3. mjesto na postolju je zauzela slovenska veteranka i bivša rekorderka staze Nataša Nakrst.

Post je objavljen 21.06.2010. u 10:41 sati.