Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

JEDNOG DANA



slika: digital art



Jednog dana kad me pozove "Netko" da ostavim ovaj plavi raj i kad u harfi života zasvira oproštajna melodija, iz jednostavne gramatike moje duše ispisat ću čudan naslov za period kad sam zauzimala svoje mjesto na ovom globusu, to mjesto koje je gorjelo mojom aurom i mojom sudbinom.

Jednog dana kad skinem ovu haljinu života koja se troši i polako odlazi svom kraju, nacrtat ću u pjeni čudan pentagram za okvir kad sam disala ritmom ove bijele duše i tamnog srca.

Na tamnoj pučini ovog života zlati se rub onog kraja gdje me nose valovi, skidaju koprenu s lica, a kompas života pokazuje pravac kretanja točno prema zacrtanoj elipsi.

Još dok iz ružinog grma dopire miris koji opija bogove, još dok Mjesec ne zaobilazi moje oči i još dok tvoja duša uranja u moj noćni svijet mašte i snova, bezdan vremena odijeva svoju najsvečaniju haljinu i vodi me kroz noć i kišu prema koridorima svijesti otkud ću se opet vratiti jednog dana i početi pričati svoju priču.

Tog trena kad odem i kad skinem potrošenu haljinu ovog života, na nebu će zasjati moja zvijezda, gorjet će sjajem i vremenom, dok se ne vratim, a kad kroz noć i travu prošetaš u svojim sjećanjima, na oltaru noći pratit će te moja sjena.

Iz te sjene izuzmi onu slatku šifru mog imena i nadaj se da ćemo se jednog dana opet sresti na sredini puta u zenitu drugog života, a kad anđeli ispred nas poslože bijele latice naših sjećanja – svanut će jutro boje ruže i počet ćemo opet neki novi ciklus spajanja i razdvajanja.



napisano: 15.06.2010. u 18.10h iz moje 7. zbirke poezije IZBRISANO LICE i 15.06.2015. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/jednog-dana


http://www.digitalne-knjige.com/varga7.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj: 978-953-8054-662
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 05.06.2023. u 11:05 sati.