Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Računaj da si ubrojiv

Ubrojivost je stanje koje može biti prekretnica u određivanju budućeg boravka u kaznenoj ili zdravstvenoj ustanovi jer si ispravljao neke nepravde, zakrvario ruke, te potom pao u ruke pravde. Tanka je granica, paučinasta, koja će vještačenje kao postupak i vještvo kao rezultat čeprkanja po umu tu liniju podebljati, ocjenjujući je li svijest o posljedicama počinjenja kaznenog djela bila bitno smanjena. Skretničari će po nalogu suda nakon pravomoćnosti pravorijeka osuđenika ili oslobođenika smjestiti u nadležnu ustanovu.

Koliko država može biti nepravedna prema svojim žiteljima pokazat će primjer kada u rastrojstvu ne učinite kazneno djelo, ne prolijete tuđu krv, ne pokažete svoju društvenu opasnost, ostanete odgurnuti na društvenu marginu, na liste čekanja, lišeni spoznaje o stanju svijesti, jer je to skupo.

Iščezavanje srednje klase vodi ka spoznaji da su to oni koji nisu ni u ludnici ni u kaznionici, nesvjesni posljedica svojih djela i nedjela,kažnjeni ili nagrađeni neznanjem. Na njima je da pune proračune.

Post je objavljen 09.06.2010. u 09:02 sati.