Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

22. kolo - Dubrava-Hrvatski dragovoljac

U subotu smo odigrali posljednje kolo 1. ZN lige. Iako je ostalo još ponešto neodigranih susreta proteklih kola, prilično je jasan ishod ovogodišnje natjecateljske sezone.
Kod izlaznih limača Dinamo je već odavno osigurao naslov i današnjom pobjedom u Španskom domaćinima pokopao nadu za četvrtom pozicijom. Zanimljivo je i napeto bilo u borbi za drugo i treće mjesto, ali je sada ipak sve razriješeno. Hrvatski dragovoljac je osvojio drugo mjesto unatoč subotnjem porazu od Dubrave zato što je Zagreb neočekivano izgubio od Sesvećana. A Dubrava je unatoč odličnoj partiji protiv Dragovoljca i osvojena tri boda jednim ali vrijednim golom Prenkpalaja, ipak za dlaku izgubila mogućnost osvajanja treće pozicije budući da će i u slučaju pobjede nad HAŠK-om imati jednak broj bodova kao Zagreb, ali lošiju gol razliku i omjer međusobnih susreta. No neskromno bi bilo iole kritizirati ovo četvrto mjesto. Nakon početnog uhodavanja i uštimavanja s novim trenerom te loših plasmana na zimskim ligama, dečki su se u proljetnom dijelu prvenstva iz utakmice u utakmicu dizali i da nije bilo dva tri bezveze izgubljena boda, medalja bi sigurno bila oko vrata. Ali, kako kaže naš zadovoljni trener Biondić, ovo je naša realnost, a ja ću samo dodati da je ovaj plasman zapravo na granici realnosti i naučne fantastike obzirom na sve komparativne prednosti prva tri, a onda i ostalih klubova u odnosu na naš.
Limači 00. izgubili su protiv Dragovoljca rezultatom 0:3. Čitavo prvo poluvrijeme igralo se bez golova da bi u nastavku gosti pojačali pritisak i vratili Dubravašima za jesenski poraz. Iako je u ovoj kategoriji limača najviše neodigranih utakmica, one mogu donijeti određene promjene samo u donjem domu tablice. Na vrhu je sve jasno. Dinamo je prvi, Lokomotiva druga, a Dragovoljac je, zahvaljujući današnjoj pobjedi na Klaki i porazu Trešnjevke od Ponikvi, treći. Konačni plasman naših dečki znat će se tek kada Kustošija, Špansko i Dubrava odigraju sve zaostale utakmice. U svakom slučaju čini mi se da su ove godine baš ovi dečki imali najviše uspona i padova dijelom vjerojatno i zbog promjene trenera usred sezone. Loše su počeli, ali su ipak jesen završili na petom mjestu, u zimskoj stanci osvojili su dva srebra, ali su u nastavku sezone upisali tek jednu pobjedu.
Zagićima 01. ostao je nakon subotnje utakmice gorak okus u ustima. Unatoč izglednim prilikama koje su imali, kako je susret odmicao, sve je upućivalo na to da će ova dva, na tablici susjedna kluba, za razliku od jeseni ovaj puta prijateljski podijeliti bodove. No samo nekoliko trenutaka prije zadnjeg zvižduka suca Dragovoljci su ubacili loptu u mrežu domaćina i osvojili tri boda za prestiž jer ishod utakmice nije utjecao na njihove devetu i desetu poziciju na tablici. Na čelu kolone ove generacije odličnim igrama do posljednjeg trenutka izdržala je pritisak ekipa Ponikvi, Dinamo se, unatoč 101 postignutom zgoditku, mora zadovoljiti drugim mjestom, a treća najbolja ekipa su Zagrebaši.
Kod malih zagića Dinamo je također najefikasnija momčad i osvojio je prvo mjesto. Druga je ekipa iz Sesveta, potom dolaze Trnje, Trešnjevka i Dragovoljac sa jednakim brojem bodova, a tu je i Kustošija koja zbog utakmice manje još uvijek ima mogućnost priključiti se ovoj grupi. Dubrava je u subotu izgubila od Dragovoljca rezultatom 1:4 (Bosiljevac) i to ju je ostavilo na devetom mjestu rang liste ulaznog godišta lige.
Obje generacije zagića imale su čini mi se najmanje turbulencija u plasmanu. Daleko od toga da nas nisu obradovale kojom lijepom i efikasnom utakmicom, ali to ni izdaleka nije bilo dovoljno za neki bolji plasman pa su čitavu sezonu proveli prilično nisko na tablici. Ukupno gledajući limače i starije zagiće, Dubrava će završiti na sredini tablice, što i nije jako loš rezultat, ali navikli smo na bolje. Zabrinjavajuća je pak činjenica da su sva godišta koja će se iduće godine bodovati - 00., 01. i 02. ovu sezonu završila pri samome dnu što bi Dubravi u ovom trenutku zbirno donijelo tek 10. mjesto, koje pak dovodi u opasnosti opstanak u najvišem rangu. No nadamo se ipak da se takvo što neće dogoditi i da će ljudi u klubu odgovorni za struku znati povući prave poteze i donijeti ispravne odluke, prvo počevši od sastavljanja trenerske križaljke.

Post je objavljen 07.06.2010. u 10:10 sati.