Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/atleticodemadrid

Marketing

Na Peineti finale Lige prvaka 2013.!?

Image and video hosting by TinyPic
Atletico Madrid tražit će od UEFA-e da se finale Lige prvaka u sezoni 2012-13 igra na njegovom budućem stadoinu, koji će biti namoderniji ikada - na Peineti.

Klub je mislio odbaciti opciju pravljenja novog stadiona (prije par godina) jer Atleti na Vicente Calderonu igra od 1966 i tu je osvojio većinu svojih trofeja. No to se neće desiti jer se Calderon uskoro ruši i započinje rad na zgradama koje će se graditi na tome lokalitetu. Naime, da budemo jasniji, sljedeće godine finale Lige prvaka igrat će se na Wembleyu a 2012. na Alianz Areni, pa će UEFA uskoro morati odabrati finalistu za 2013. godinu, a ukoliko to bude Peineta (sigurni smo da hoće), uvezat će se za tri godine tri najmodernija stadiona u Europi. Peineta je u svim segmentima najpogodniji mogući stadion za održavanje finala Lige prvaka jer će raspoalagati sa: 75.000 sjedećih mjesta, 3000 parkirnih mjesta, tu će biti prilazi za invalide, trgovački centri itd. Nalazit će se u srcu olimpijskog prstena, na istočnom dijelu grada, blizu aerodroma Barajas te velesajma Juan Carlos I, te će ga sve to činiti najmodernijim stadionom u povijesti nogometa.

Već nakon Svjetskog prvenstva čelnici Atletica (Cerezo, Pitarch, Gil Marin) i arhitetkt stadiona trebali bi se naći sa predstavnicima UEFA-e kako bi dogovorili domaćinstvo Lige prvaka u sezoni 2012-2013., a što je najbitnije projekat podržava i gradsko vjeće grada Madrida. Rad na novom stadionu počet će uskoro. I i bit će gotov u periodu između 24 i 36 mjeseci, pa biti spreman za finale Lige prvaka 2012-2013. Atletico će samo ove godine izdvojiti više od 20 milijuna eura za rad na stadionu što obuhvaća kupovanje materijala potrebnog za rad na stadionu. Također valja napomenuti da će Peineta biti domaćin jednog reprezentativnog natjecanja (Europskog ili Svjetskog prvenstva) ukoliko Španjolska dobije neko od domaćinstava u narednim godinama.

Post je objavljen 05.06.2010. u 10:56 sati.