Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Republika Hrvatska je ovogodišnji domaćin NATO ISAF konferencije

U organizaciji Odjela za javnu diplomaciju NATO-a, na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" započela je Četvrta godišnja NATO ISAF konferencija za odnose s javnošću na kojoj sudjeluje oko 70 predstavnika ministarstava obrane i ministarstava vanjskih poslova zemalja koje imaju svoje snage raspoređene u sklopu misije ISAF u Afganistanu kao i predstavnici afganistanske vlade, te predstavnici NATO-a.



Republika Hrvatska po prvi puta je domaćin ove konferencije na kojoj će se razgovarati o komuniciranju i odnosima s javnošću u NATO misiji ISAF u Afganistanu, a sukladno Strateškim komunikacijama NATO-a i preporukama s prošlih NATO ISAF konferencija. Konferenciju je, u ime Ministarstva obrane otvorio državni tajnik Pjer Šimunović, koji je naglasio važnost komunikacije s javnošću kako u samom Afganistanu tako i u zemljama čiji vojnici sudjeluju u misiji ISAF.

Naglasio je da će uskoro održati nekoliko važnih međunarodnih skupova vezanih za Afganistan te da nitko ne sumnja da će se međunarodna misija u Afganistanu završiti uspješno. Ova misija u Afganistanu je napor međunarodne zajednice a ne jedne ili nekoliko zemalja, naglasio je Šimunović dodavši da je trenutno jedan od prioriteta obuka i nadgledanja Afganistanskih snaga sigurnosti kako bi bile u mogućnosti samostalno djelovati.

Skup je potom nastavljen radnim dijelom kroz predavanja i radionice zatvorene za javnost.

Post je objavljen 04.06.2010. u 18:05 sati.