Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

ODRŽANI PETI SUSRETI FOLKLORA U OTROVANCU

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml at 2010-06-01

OTROVANEC: - U nedjelju 23. 5. 2010. članovi KUD "Otrovanec" iz Otrovanca bili su domaćini petih susreta folklora. Na priredbi u Društvenom domu u Otrovancu prvi su nastupili gosti, Ženski zbor "Korjeni" iz Martinaca Republika Mađarska.
Bio je to uzvratni posjet mađarskih Hrvata. Izveli su splet hrvatskih pjesama, koje njeguju u Mađarskoj i oduševili našu publiku. Slijedio je KUD "Čačinci" iz Čačinaca sa ražanačkim kolom i spletom plesova Slavonije. Iz Koprivničko-Križevačke županije nastupilo je Pjevačko društvo "Ferdinand" iz Ferdinandovca, sa spletom pjesama iz svojeg kraja, te KUD "Prugovac" iz Prugovca s pjesmama i plesovima Podravine. Za šećer na kraju nastupilo je KUD "Vinice" iz Vinice, Varaždinska županija, s plesovima svojeg kraja.
Svim izvođačima i sponzorima zahvalila se voditeljica priredbe Mirjana Gomerčić, predsjednica KUD-a "Otrovanec iz Otrovanca. Zahvalila se izvođačima na pokazanoj raskoši nošnji kraja iz kojeg su došli i sponzorima. Posebno se zahvalila Općini Pitomača, koja ih prati financijski. Na kraju priredbe zahvalila se gostima i gledaocima i zakazala nove susrete za godinu dana.

Barica Mihoković

Post je objavljen 01.06.2010. u 23:00 sati.