Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POKRENUTA AKCIJA „U SLUČAJU OPASNOSTI NAZOVITE 112“

ZAGREB

Zagrebačka županija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – područni ured Zagreb te Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije pokreću akciju dijeljenja letaka „U slučaju opasnosti nazovite 112“.

Image and video hosting by TinyPic

Promidžbeni letak, koji je tiskan u 50.000 primjeraka, dijelit će se stanovništvu Zagrebačke županije s ciljem informiranja građana kako postupiti u slučaju nastanka potresa, požara, poplave te nesreća s opasnim tvarima kao i akcidenta u Nuklearnoj elektrani uz prikaz znakova za uzbunjivanje stanovništva.Do kraja svibnja, stanovnicima Zagrebačke županije, ove edukativne letke dijelit će članovi Vatrogasnih zajednica i mnogobrojnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

„Ovaj promidžbeni letak samo je dio nastojanja Države uprava za zaštitu i spašavanje u stvaranju sigurnog ozračja za život i rad naših sugrađana i smanjivanju posljedica nesreća i katastrofa“ istaknuo je ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut nadodavši kako se ovom akcijom također želi i dodatno promovirati jedinstveni broj za žurne situacije - 112 - kao i drugi nacionalni brojevi koje treba zvati u slučaju nastanka određene opasnosti.

Image and video hosting by TinyPic

„Zagrebačka županija je u ovoj godini za zaštitu i spašavanje izdvojila 700.000 kuna. Osim ove hvalevrijedne akcije podjele letaka, u organizaciji Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije u subotu, 29. svibnja s početkom u 13:45 sati na malograničnom prijelazu Harmica u općini Brdovec održat će se pokazna vježba zaštite i spašavanja po nazivom „VLAK 2010“. Tamo ćemo iz prve ruke vidjeti kvalitetnu pripremljenost naših operativnih snaga za reagiranje u kriznim situacijama“ rekao je zamjenik župana Rudolf Vujević.
zagrebačka županija



Post je objavljen 30.05.2010. u 07:09 sati.