Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

NE TRAŽI ME



slika: digital art

Ne traži me vani na mjesečevom svjetlu... ne traži me u ranim jutrima i ne hodaj mojim tajnovitim stazama, zaobiđi me lagano kao sjenu, tužnu i zaboravljenu... ne traži me nigdje gdje me nema, gdje nisam bila i gdje nisam tragove stopa ostavila.

Uđi u moj tamni svijet, dođi na brzu rijeku Nezaborava gdje snovi diraju strune života i kamen zarobljen na dnu ostavlja svoj trag, uđi u dubinu iza sjaja tame gdje se svjetlost zrcali kapima neizrečene forme postojanja, uđi u dubinu ispod kože, a ja ću tiho pisati o tvom dolasku, tog trena ću utišati sve gradove na svijetu i u sebi odlomiti onaj dio mira pa ga pokloniti tebi.

Uđi u sjećanja... te stražare na vratima vremena, daruj mi svoju prošlost i oprosti što ću jednog dana otići putem Neba, zaustaviti se na pola puta i bez straha pustiti suzu na tvoje srce.

Kad jednom odem, kad se i najtiši u nama stišaju, kad se radost uznemiri i kad se vječnost iz podzemlja objavi, usne Neba i Oceana sklopit će vlažni savez poljupca, zatvoriti moje poglavlje života i pustiti me niz rijeku Nezaborava.

Zato, uđi tiho u moj noćni svijet mašte i snova i ne traži me vani, jer me tamo nema, srest ćeš me uvijek u najtamnijem kutu svog srca, u najdubljem snu, u onom svijetu gdje me stvarno ima.


da, taj izraz označen žuto je prvi put napisan ovdje 25.04.2005. u 14:53 | na portalu iskrica weblog, a u moj pjesmi "OČARAVANJE I SJEĆANJA"

očaravanje i sjećanja-Jadranka Varga shadow of soul

"sjećanja kao stražari na vratima"

.. a onda sam to pisala u svom komentaru i 2009. na portalu Magicus ispod moje pjesme: "ZAŠTO JE SVE UVIJEK SAMO SJEĆANJE?"

ZAŠTO JE SVE UVIJEK SAMO SJEĆANJE-Jadranka Varga shadow of soul

15.09.2009. 10:45h Član ShadowOfSoul
kao stražari vremena, sjećanja stoje na ulazu u sadašnjost i podsjećaju na mnoga vrata kroz koja smo prošli...

ova pjesma je napisana: 28.5.2010. u 19.30h na portalu Magicus, a iz 1. zbirke
“SJENA DUŠE”
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=44878

i objavljeno13.10.2011. na portalu Magicus
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=69881


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 02.07.2021. u 11:19 sati.