Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zapečeni sendviči od starog kruha i šampinjona

Nešto sam zaredala s gljivama, a zapravo ih uopće ne volim; donekle toleriram šampinjone i bukovače, ali ne jedem ih često. Ovaj recept temelji se na receptima koje sam viđala po Internetu i u časopisima: npr. recept za Musaku od šampinjona i nekakav recept za Gljive u kruhu koji sam vidjela u nekakvom časopisu.

Ovo je moja «sendvičasta» varijacija na temu njami


Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
500 g šampinjona
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
nasjeckano peršinovo lišće
sol, papar
+
10ak šnita (starog) kruha (može i pecivo, tost…)
+
2 jaja
250 ml mlijeka
(+ 100 g tvrdog naribanog sira)


Za nadjev, šampinjone stavite u zdjelu i lagano ih posipajte brašnom; zatim ih zalijte hladnom vodom i sasvim lagano ih primiješajte rukama da s njih sperete brašno pa ih izvadite iz vode (brašno bi trebalo odstraniti nečistoću s gljiva i trebalo bi spriječiti da se gljive jako nakvase vodom).
Posušite ih krpom i narežite na ploške.

Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte, popržite ih na malo ulja.

Zatim dodajte šampinjone pa i njih popržite, i nastavite ih dinstati da omekšaju, po potrebi ih podlijevajte vodom.

Začinite solju i paprom i umiješajte peršinovo lišće. Nadjev ostavite da se ohladi.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Umutite jaja s mlijekom. U tu smjesu umočite kriške kruha s jedne i s druge strane pa ih složite u lim, jednu do druge. Na njih ravnomjerno rasporedite nadjev od gljiva.

Ako vam je ostalo smjese od mlijeka i jaja možete ju odozgo prelijati po sendvičima.
Potrebna količina smjese od jaja i mlijeka ovisi o tome koliko je kruh star/suh, ako je jako suh, trebat će više tekućine, a ako koristite svježi kruh, možete smanjiti količinu mlijeka.

Po želji, sendviče posipajte naribanim tvrdim sirom (nije obavezno).

Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200-220° C i zapecite.




Post je objavljen 26.05.2010. u 08:20 sati.