Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zapisiizdzepa

Marketing

'Svaki čovek postaje filozof, ukoliko je filozofija razmišljanje o smislu čovekova postojanja.' (Danilo Kiš; Enciklopedija mrtvih - Enciklopedija mrtvih)





Image and video hosting by TinyPic





Dopustila sam si danas više nego si dopuštam svakodnevno: osjećaj nebitnosti svega što imam spram Bogesova mizernoga novčića. Naravno, osvijestila sam se već sljedećega trenutka i uvidjela apsurd unutar svoje želje - njegov belkanto, koliko god dirljiv i uhvatljiv ipak leži u nekoj drugoj refleksiji, nekoj ne-mojoj misli, igri prioriteta, hijerarhiji privrženosti... Ponavljam, nekoj ne-mojoj.
Volim brojati razvodne kutije u svome stanu, ima ih dvanaest. Dvanaest razvodnih kutija u stanu škrtih tridesetak kvadrata površine. Ponekad mi glavom sijevne 'tko je ovdje lud' misao jer, doista, kakva bi budala za svaki prekidač i utičnicu zatvarala novu razvodnu kutiju?





Image and video hosting by TinyPic





S majstorima, manje - više, nema iznenađenja. U mom su iskustvu upravo kao u stereotipima: kasne, govore kao da su istoga časa došli sa ispaše, lijeni su, posao koji bi se mogao zgotoviti u nekoliko sati rade nekoliko tjedana, itd... Zapravo, ne znam čemu se toliko zaprepastim kada razmišljam o tim razvodnim kutijama. Posao je odrađen u potpunoj harmoniji sa danas: ofrlje, jadno, površno, nezainteresirano, tek toliko da se napravi.
S druge strane, uhvatim se u razmišljanju kako taj višak toliko boli moje oči, da bih radije čitala uz svijeću nego živjela u stanu sa dvanaest razvodnih kutija.
Dobro, možda je Gelemanović u pravu kad mi kaže: Jebale te razvodne kutije!





Image and video hosting by TinyPic





To ti je biti jedinica, znati napamet svoje parkete, svoje razvodne kutije, svoje želje, svoje ljubavnike, svoje prelaske semafora...

Post je objavljen 25.05.2010. u 00:39 sati.