Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zajednica-sv-ivana

Marketing

Alternativni odmor – na nekoliko dana u samostan

Bliži se ljeto pa većina nas pomišlja na neko putovanje, odmor, hodočašće – odmak od svakodnevice. Čovjek i ne stigne obići, vidjeti i doživjeti sve što bi htio. Traži se često nešto novo, drugačije, alternativa ne samo svakodnevici, nego i uobičajenim načinima odmora. Možda bi odlazak u samostan – živjeti nekoliko dana ritmom molitve i dnevnoga reda monaške zajednice – bio prava alternativa. Braća Zajednice sv. Ivana u austrijskom Marcheggu (i u bilo kojem drugom njihovom samostanu), u duhu drevne monaške gostoljubivosti, primaju one koji žele doći i nekoliko dana provesti u molitvi i ozračju susreta s Bogom.

To je jednostavno dio apostolata: primati goste koji u molitvi zajednice, u šutnji i tišini samostana, u trenucima osobne molitve i klanjanja, u šetnji lijepom okolicom sela, žele doživjeti odmor u susretu s Bogom. Braća sv. Ivana vrlo su srdačni i nenametljivi redovnici, rado primaju goste, uvijek su na raspolaganju za pomoć, razgovor ili ispovijed, ako gost to zatraži. No, prije svega poštuju ljude koji im dolaze i ništa ne nameću, pogotovo ako gost želi tih nekoliko dana provesti u šutnji.

Dolaze tijekom godine mnogi, mladi i stariji, iz Austrije, ali i iz okolnih zemalja, pa su tako bili i neki od nas iz Hrvatske. Jednostavno smo ih kontaktirali (govore i engleski, francuski), dogovorili kada se može doći, koliko ostati, proveli ondje nekoliko dana te se duhovno obogatili – i zato sada želimo o tome informirati i druge. Evo adresa za kontakt:

(braća)
St. Johannes Gemeinschaft
Priorat Maria Königin
Hauptplatz 26
2293 Marchegg – Stadt
Austria
Tel.: ++43-2285-7360
e-mail: brueder@johannesgemeinschaft.at

(kontemplativne sestre)
Schwestern vom hl. Johannes
Hauptstrasse 41
2293 Marchegg
Austria
Tel.: ++43-2285-64736
e-mail: srs.marchegg@aon.at

Post je objavljen 11.07.2010. u 08:52 sati.