Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VJEŽBA SPAŠAVANJA I EVAKUACIJE

NOVSKA

Pierce CAFS.

Nakon dojave iz Vatrogasnog operativnog centra Sisak i Centra 112, o izbijanju požara u Osnovnoj školi na intervenciju izlaze vatrogasci DVD Novska s više vatrogasnih vozila. U trenutku izbijanja požara u popodnevnoj smjeni na nastavi se nalazilo 560 učenika pa su djelatnici, učitelji i drugo osoblje, odmah disciplinirano počeli napuštati učionice prema više izlaza požarnim putevima.Tijekom intervencije ustanovljeno je da je nekoliko učenika ostalo unutar zgrade te da ima ozlijeđenih. Započinje njihovo spašavanje. Dok uvidom u veličinu i opseg požara vatrogasci počinju gašenje unutarnjom i vanjskom navalom, pozivaju se i druga vatrogasna društva, istovremeno na poprišne izlaze liječničke ekipe novljanske Hitne službe.“

Image and video hosting by TinyPic

Dio je to scenarija jučer održane vatrogasne vježbe čiji je cilj bio provjera evakuacije i spašavanja učenika i djelatnika iz Osnovne škole Novska nakon izbijanja požara. -„Vježbom smo željeli provjeriti osposobljenost, upoznatost djelatnika škole s mogućom situacijom i provjeriti brzinu drugih službi koje se uključuju svojim djelovanjem u stvarnim situacijama“, rekao je Davor Štimac, zapovjednik intervencije i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Novske.

U vježbi je sudjelovalo više Dobrovoljnih vatrogasnih društava, 34 vatrogasca DVD Novska, Rajić, Nova i Stara Subocka, Kozarice, Jazavica – Roždanik te vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Lipovljani, uz sudjelovanje lječničkih timova Hitne službe Novska, djelatnici Policijske postaje Novska i Crvenog križa Novska. Pri tome je korišteno17 vozila različitih namjena.

Svoje zadovoljstvo izvršenom vježbom „Spašavanja i evakuacije“ iskazali su Antonija Mirosavljević, ravnateljica Osnovne škole, Mijo Brlečić, zapovjednik vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice kao i Mario Paluh, kontrolor vježbe, zapovjednik JVP Garešnice. Vježbu su ocijenili visokom ocjenom, pohvalivši vatrogasce koji su uspješno proveli ovu složenu i zahtjevnu intervenciju.
grad novska



Post je objavljen 22.05.2010. u 05:47 sati.