Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BOGATA PONUDA ZA IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SAMOBOR

Grad Samobor i Policijska uprava zagrebačka ponovno su realizirali Sajam mogućnosti, ovaj put na prostoru igrališta uz Sportsku dvoranu Samobor. Riječ je o akciji kojom se kroz edukaciju i nuđenje alternativnih sadržaja provodi program prevencije ovisnosti u Gradu Samoboru, u sklopu sveobuhvatnog programa Zajedno više možemo. Sajam mogućnosti namijenjen je učenicima 4. i 5. razreda osnovnih škola, a njegova osnovna zamisao je predstavljanje sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava i drugih udruga, koje nude sadržaje za uključivanje što većeg broja djece u izvannastavne aktivnosti. Na taj način se pomaže djeci da usmjere svoju energiju prema pozitivnim vrijednostima, kao što je bavljenje sportom i kulturom, ističe se kao jedan od ciljeva akcije.

Ove se godine Sajam mogućnosti održao 19. svibnja, a okupio je više od 800 učenika iz pet osnovnih škola s područja Grada Samobora. Učenicima su se predstavili sportski klubovi, kulturno-umjetničke i tehničke udruge, one iz područja socijalne skrbi, a atraktivna je bila prezentacija rada policije te vatrogasaca (Javne vatrogasne postrojbe i DVD Rude). Pripremljena su bila natjecanja u nogometu i atletici te zanimljiva nagradna igra.

Zapovjednik Policijske postaje Samobor Renato Kos pozvao je učenike i da razgledaju specijalna vozila policije i vatrogasaca, a potom pojasnio i pravila nagradne igre koju je organizirala Policijska uprava zagrebačka. Naime, učenici su dobili letke na kojima su morali upisivati brojeve štandova na pojedine sportove ili udruge te ih onda ubaciti u kutiju, a najsretnija tri učenika u izvlačenju dobila su godišnju članarinu za treniranje u jednom sportskom klubu po njihovu izboru. Na kraju cijele manifestacije pokazalo se da su najsretniji bili Filip Držanić, Katarina Radovanić i Lucija Žubrinić
.... pročitaj više


Post je objavljen 20.05.2010. u 13:00 sati.