Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

„SLUŽBE KOJE KORISTE VOZILA S PRAVOM PREDNOSTI PROLASKA U PROMETU“

ZAGREB
Piše: mr. Mario Starčević, dipl. ing.

Okrugli stol na temu „SLUŽBE KOJE KORISTE VOZILA S PRAVOM PREDNOSTI PROLASKA U PROMETU“ održan 13. svibnja 2010. godine u Hrvatskom autoklubu u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Hrvatskog autokluba.

Stjepan Purgar, dipl. ing., načelnik Vatrogasne škole DUZS, izložio je niz praktičnih problema, s kojima se susreću vozači vatrogasnih vozila na intervencijama.Branko Šimara, dipl. ing., tajnik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske, ukazao je na nepostojanje propisa označavanja i izgleda vatrogasnih vozila, boje i jačine njihovih zvučnih znakova, te kada vatrogasna vozila trebaju koristiti samo svjetlosnu, a kada zvučnu i svjetlosnu signalizaciju.

Iako nije bila direktna tema ovog sastanka, predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice, mr. Mario Starčević, dipl. ing., ukazao je na sljedeća 3 pitanja:
1. Kronični deficit vatrogasaca-vozača s vozačkom dozvolom za C-kategoriju vozila, posebno u dobrovoljnim vatrogasnim društvima, što je povezano s visokim troškovima polaganja navedenih ispita.
2. Kod registracije vatrogasnih vozila prilikom tehničkog pregleda, vatrogasna vozila plaćaju „ekološku rentu“ prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao sva ostala vozila.
3. Velikom broju vatrogasnih vozila nije omogućeno registriranje kao vatrogasna vozila, nego se definiraju kao radna, osobna itd., što ima i posljedice povećanih naknada kod registracije. Unatoč naputku Centra za vozila Hrvatske, deklariranje vatrogasnih vozila je nejasno
.... pročitaj više


Post je objavljen 20.05.2010. u 12:00 sati.