Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NAGRAĐENI ZAJEČARSKI VATROGASCI

ZAJEČAR

Pripadnici vatrogasno spasilačke čete Zaječar, tokom poplava koje su dva puta pogodile taj kraj, spasili su više od 350 ljudskih života.Zbog pokazanog profesionalizma i požrtvovanja oni su i nagrađeni.



Ljubiša Andonov,koji živi sam u naselju Višnjar u Zaječaru, danas ne bi bio tu gdje je da ga u travnju, iz vodene bujice koja je gotovo odnjela njegovu trošnu kućicu, nisu spasili zaječarski vatrogasci. Ljubiša nije jedini mještanin Zaječara kojem su u pomoć pritekli pripadnici vatrogasno spasilačke čete. Tokom poplava evakuirani su više od 350 ljudi, a među njima najviše starih, bolesnih i djece. Mnogima od njih ovo je bio kako kažu prvi pravi profesionalni izazov.

Danas, poslije svih problema sa kojima su se sreli, ne kriju zadovoljstvo što su uspješno obavili sve zadatke koje je nepredvidiva priroda stavila pred njih.Zbog izuzetne profesionalnosti i požrtvovanosti nagrađeni su najvišim gradskim priznanjima, ali i financijskii. Zanimljivo je to da su se svi do jednog odrekli novčane nagrade.Novo godišnje doba koje je pred nama, zaječarskim vatrogascima donjet će nove izazove, požare, za koje su kako kaži ovi hrabri momci potpuno spremni.
B-92



Post je objavljen 19.05.2010. u 15:43 sati.