Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IGRANJE VATROM - SINDIKAT OGORČEN MUP-ovim IZMJENAMA ZAKONA

ZAGREB
Piše: Marina Borovac

Štrajkat će i vatrogasci! Neće nam udruga nametati zapovjednika .Riječ je o političkom dogovoru premijerke i predsjednika HVZ-a Ante Sanadera, tvrdi šef sindikata Mladen Magdić.

Image and video hosting by TinyPic

Ići ćemo u štrajk, prosvjedovati, obavijestiti Europsku uniju o ovome što namjeravaju učiniti – reagirao je predsjednik Sindikata vatrogasaca Mladen Magdić na nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vatrogastvu koji je prema prijedlogu Hrvatske vatrogasne zajednice izradilo Ministarstvo unutarnjih poslova:

– Nezamislivo je da glavnoga vatrogasnog zapovjednika Vlada imenuje na prijedlog Vatrogasne zajednice koja je zapravo udruga građana! A oni traže baš to, kao i da glavni vatrogasni zapovjednik bude njihov zaposlenik. To vam je kao da se MUP odrekne ravnateljstva policije i da ga udruzi policajaca koja će onda odlučivati tko će biti ravnatelj hrvatske policije – slikovit je bio Magdić.

Prođe li ovaj prijedlog, i sva imovina vatrogasaca postat će imovinom vatrogasne zajednice:– Riječ je o političkom dogovoru premijerke Kosor i predsjednika HVZ-a Ante Sanadera i mi takvom prijedlogu nećemo dati suglasnost – kaže Magdić.Sindikalisti tvrde da ministar Tomislav Karamarko nije sklon ovakvu rješenju jer nad udrugom građana MUP neće imati ovlasti. Kakav je njihov stav te kako komentiraju prigovore sindikata, iz MUP-a na naš upit poslan prošlog tjedna nitko nije odgovorio.

Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, svjestan da će, bude li ovakvih izmjena u zakonu, njegova funkcija biti na reizboru i da će HVZ već nekoga predložiti, kaže:– Logično bi bilo da ministar unutarnjih poslova predlaže tko će biti na tome radnome mjestu. Ali, prijedlog još nije prošao pravnu proceduru pa valja pričekati prije komentiranja.Vatrogasci su se do sada "selili" iz MUP-a u DUZS, a sada bi trebali biti pod ingerencijom udruge građana.
večernji list



Post je objavljen 18.05.2010. u 11:24 sati.