Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO: HDZ: ''Nismo namjestili Polančecu''

ŽESTOKA BORBA


Govorilo se na konferenciji o Polančecu, odlukama Vlade, ali i o SDP-u, posebno onom riječkom.



Foto:Tinolovka-news






 


Održana je konferencija u središnjici HDZ-a na kojoj su govorili Andrija Hebrang, Vladimir Šeks i  glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić. Progovorili su o aktualnostima, te branili premijerku Kosor.

- Poslovno-politička odluka može se vagati jedino gospodarskim posljedicama. Vlada nije oštetila HEP za 600 milijuna kuna, i za to ne može kazneno odgovarati. Vlada je, zajedno s Jadrankom Kosor, donijela odličnu odluku o privatizaciji TLM-a, jer trokut TLM Šibenik, Aluminij Mostar i Luka Ploče pozitivno posluju, a i sačuvano je 1400 radnih mjesta - rekao je Hebrang naglasivši kako se počela miješati kaznena i politička odgovornost. Na upit o tome da li bi Kosor trebala odgovarati ako se utvrdi da je bilo nepravilnosti jer je ona potpisala taj ugovor odgovorio je kako ona ne može biti kriva ako je netko za vrijene privatizacije nanio štetu.

Šeks je govorio o pravno-moralnom pritisku na pravne institucije u o političkom udaru na Vladu, Jadranku Kosor i vrh HDZ-a. To zaključuje na temelju medijskih prenošenja kako su Kosor i vrh HDZ-a namjestili kazneni postupak Damiru Polančecu kroz javne istupe odvjetnika Ante Nobila.

- Nobilo u izjavama i intervjuima, optužujući Kosor za namještanje Polančecu, djeluje protiv odvjetničke etike te ne bi smio davati izjave koje bi mogle utjecati na istragu - rekao je Šeks te je dodao kako mu je sporno Nobilovo tumačenje da DORH i sudovi zaobilaze istinu i da ne žele pokrenuti pitanje odgovornosti cijele Vlade, nego izuzeti Polančeca kako bi ga se slomilo i prisililo na status pokajnika ili krunskog svjedoka protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić rekao je kako riječki SDP,  ali i središnjica SDP-a barem jednom tjedno bez razloga traže ostavku premijerke, pa su je tražili i u četvrtak zbog navodnog dogovora s Pahorom.  Rekao je i: ''Ujedno je i njihov predsjednik Zoran Milanović u Bruxellesu prilikom dogovora o arbitraži rekao da ništa nije obećano.''


Fotografije pogledajte na Konferencija HDZ-a o aktualnim temama.



Photobucket


Foto: Tinolovka-news




 


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Foto: Tinolovka-news



Post je objavljen 15.05.2010. u 16:36 sati.