Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PROCIJENJENA VRIJEDNOST Đakovštine d.d. U STEČAJU


Jedna od vodećih tvrtki za preradu brašna i proizvoda od brašna s brendom „Tena“ iz Đakova, Đakovština d.d. u stečaju više nije medijska tema, no stečajni postupak još uvijek nije završen.
Da podsjetim, 26. 1. 2010. u tvrtki Đakovština d.d. otvoren je stečajni postupak, a nekoliko dana nakon toga zakupoprimac tvrtke u stečaju postala je tvrtka Žito d.o.o. iz Osijeka. Tako je Đakovština d.d. u stečaju nastavila s radom.
Na trgovačkom sudu u Osijeku je 8.4. održano prvo ispitno i izvještajno ročište, nad stečajnim dužnikom Đakovština d.d. u stečaju, na kojem su utvrđene prijavljene tražbine stečajnim vjerovnicima Đakovštine d.d. u stečaju.
Prema riječima stečajnog upravitelja Đakovštine d.d. u stečaju dipl. iur. Perice Mitrovića s Trgovačkog suda u Osijeku ukupna procijenjena vrijednost imovine Đakovštine d.d. u stečaju, a koju su procijenili ovlašteni sudski vještaci iznosi 283.891.203,74 kn. Odlukom Vlade RH Ministarstvo gospodarstva, Ravnateljstvo za robne zalihe ovlašteno da izvrši prijenos pšenice iz strateških robnih zaliha u količini od 18.000 tona poljoprivrednim proizvođačima oštećenim u poslovanju društva Đakovština d.d. u stečaju, a temeljem predane robe na uskladištenje. Ministarstvo gospodarstva, Ravnateljstvo za robne zalihe prenijelo je pšenicu oštećenim poljoprivrednim proizvođačima u količini od 17.860.369 kg što predstavlja novčanu protuvrijednost od 14.342.376,92 kune. Ravnateljstvo za robne zalihe je navedeni iznos prijavilo u stečajnu masu kao vjerovnik II višeg isplatnog reda.
Odbor vjerovnika Đakovština d.d. u stečaju dao je 6.5. ove godine mišljenje stečajnom sucu i stečajnom upravitelju da se započne s unovčenjem imovine stečajnog dužnika. Usmena javna dražba održati će se na Trgovačkom sudu u Osijeku, a početna cijena imovine stečajnog dužnika je procijenjena vrijednost imovine.






Post je objavljen 14.05.2010. u 11:26 sati.