Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

"Vlada ŽSB radi nezakonito!"

Županijski odbor HDZ BIH Županije Središnja Bosna 7. svibnja 2010. godine održao je u Kiseljaku svoju XXV redovitu sjednicu


ŽO HDZ BiH ŽSB prihvatio je informaciju o aktivnostima Provedbenog izbornog stožera u svezi radnih posjeta Općinskim organizacijama HDZ BIH općina Bugojno, Vitez, Kiseljak, Uskoplje i Fojnica. Po obilasku svih općina u Županiji ŽO HDZ BIH sagledat će potrebu dopune izbornog programa i izbornih ciljeva vezanih za specifičnosti provedbe izborne strategije HDZ BIH u ŽSB.
Razmatrajući aktualnu političku situaciju u Županiji, Županijski odbor HDZ BIH traži od predsjednika Vlade KSB da čim prije završi imenovanje Josipa Kvasine, dipl. ecc. iz Kiseljaka na upražnjeno mjesto ministra Financija u Vladi ŽSB sukladno Ustavu i Zakonu o Vladi Kantona Središnja Bosna, te ne prihvaća odgovor predsjednika Vlade KSB na upućenu urgenciju. Županijski odbor HDZ BiH također od predsjednika Vlade traži da se Vladu dovede u zakonitost njezinoga rada.
Županijski odbor HDZ BIH usvojio je informaciju o tijeku realizacije Međustranačkog sporazuma sa KO SDA o načelima zastupljenosti u tijelima vlasti na razini županije i jedinica lokalne uprave i samouprave po popisu pučanstva iz 1991. godine s ciljem uspješnijeg funkcioniranja lokalnih i županijskih vlasti sukladno ustavnim i zakonskim odredbama i izražava nezadovoljstvo trenutnim zastojem u provedbi istoga.


Post je objavljen 09.05.2010. u 08:10 sati.