Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/itsprobablyme

Marketing

Maja kod okuliste

Dugo je kako ništa ne pišem (na blogu i općenito). Okupirana sam obiteljskim problemima (točnije, zdravljem bliske osobe) i sasvim zemaljskim stvarima kao što je npr. sto poduhvata na eksterijeru (čitaj:šupa, jer nama u dubokoj provinciji to treba) i interijeru moje kuće. Društveni život mi je sveden uglavnom na građevinu, a to nije osobito inspirativno.

No, baš sam vas mislila pozvati na književnu večer 15. svibnja 2010., kad su me „cimnuli“ zbog jednog članka pa sam tu pozivnicu privremeno odgodila.

Napisala ga je moja kolegica blogerica i spisateljica (a može i obrnutim redom).

I sad se razmišljam, što je ženi došlo? Ima moju knjigu. Ima moju e-adresu i nekoliko puta smo na taj način komunicirale.

Što mislite hoće li se ispričati zbog neistine koje je plasirala u jednoj prilično tiražnoj tiskovini?

Konkretno, zbog ovoga:


Čudnovate sprege žirija i pobjednika protežu se iz metropole duboko u provinciju; sjećam se da je prošle godine, čini mi se u Vinkovcima, prozaistici Julijani Adamović jednu književnu nagradu dodijelio nitko drugi doli njezina urednica, a još se ne prestajem čuditi tome što je žiri nagrade Sfera, za najbolje prinose domaćoj SF književnosti, nedavno bez kompleksa obznanio kako nagradu za najbolji SF roman za djecu dodjeljuje autorici koja je ujedno - članica žirija.


Nemam živaca naširoko pojašnjavati da nisam imala nikakvu "urednicu", da mi je urednik knjige totalni anonimac (kao što sam to i ja bila u trenutku kad sam je pisala) i da nije mogao utjecati na bilo koga, a osobito ne na žiri te sam tu nagradu, ako ne zaslužila, a ono dobila sasvim pošteno. Bez pršuta, eura, rodjačkih odnosa i, da oprostite, one stvari.

Maji se "čini" da sam nagradu dobila prošle godine, a ja znam da je to bila 2008.

Također, kaže i sljedeće:

... možda će suvisla, trijezna, javna rasprava potaknuta tim bačenim stolcem natjerati kompromitirane žirije i njihove laureate barem da im bude neugodno, ako već ne i da se ispričaju.

Ako se kome da čitati što sam imala reći, evo komentara kod Moljca.

Kako mi se čini, bila je trijezna dok je pisala, pardon - započela/zatražila javnu raspravu. Kako bi se eventualno dogovorile o tome tko se kome treba ispričati, poslala sam joj mail. A dođe mi i da joj preporučam posjet okulisti.


Post je objavljen 10.05.2010. u 22:53 sati.