Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

TRAŽE EUROPSKO RADNO VRIJEME

VUKOVAR

U povodu obilježavanja Dana vatrogastva u Hrvatskoj i blagdana zaštitnika vatrogasaca, Svetog Florijana, u Vukovaru je održana svečana skupština Hrvatske vatrogasne zajednice. Predsjednik Zajednice Ante Sanader naglasio je da hrvatsko vatrogastvo pripada među najjače u Europi i ima 60 tisuća operativnih vatrogasaca, odnosno ukupno 150 tisuća vatrogasaca. Poručio je kako radno vrijeme treba uskladiti s europskim, po principu 12 sati rada, 24 odmora, 12 rada, 48 odmora.

- Borit ćemo se da nam ostane telefonski hitni broj 93 jer građani znaju da će pozivom na taj broj dobiti stručnog vatrogasca. Podržavamo uvođenje broja 112, što je europska stečevina i važna nam je kao turističkoj zemlji - rekao je Sanader.

Potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič rekla je kako požar nema radno vrijeme i granicu te će već idućeg tjedna proslijediti na usklađivanje novi prijedlog o radnom vremenu u skladu sa željama vatrogasaca. Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja za najbolje pothvate u vatrogastvu u prošloj godini, a Zlatnu plaketu dobio je Zlatko Uvanović, član DVD-a Osijek, koji je spasio život kolegi tijekom požara u robnoj kući Doma.
glas slavonije


Post je objavljen 07.05.2010. u 12:00 sati.