Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djevabajna

Marketing

Đe sam, đe iđem? Quo vadis, unde venis?

Znala sam da posao u banci sa sobom nosi naramak loših stvari, loših konotacija, loših štatigajaznam, ali ovom se nisam nadala! Ja poglupljujem! Poglup, poglup! Gubim svježinu misli, rapidno mi pada obujam vokabulara, mozak mi radi na kruta goriva, a budući da je svijet oko mene baziran na četverotaktnom otto motoru s unutarnjim sagorijevanjem, jasno je zašto sam i više nego zabrinuta.

Prve simptome počela sam primjećivati u svakodnevnom razgovoru sa svojim đuvegijom. Točnije, nakon prvih 10 minuta u kojima izmijenimo tekuću problematiku, počnu se pojavljivati prva zakazivanja i zaštekavanja. Pričam, pričam kad najednom crna rupa! Misli mi se zamrznu na horizontu događaja, a ono malo riječi što se probije razvuku se poput špagete u singularitetu. (Tema maturalnog rada mi je bila crna rupa pa otud paralela.) Utipkam u mozgu www.google.com no i tu nastane crna rupa – ček, koja mi je ključna riječ pretraživanja?? Pale se ostali pretraživači u kori mog mozga, a ja glumeći nonšalantnost, ležernost i opuštenost umijem prozborit samo čuveno „eeeeeerrrrrrrrmmmmm...kak se zove...“

Super mi je taj anglizam/amerikanizam - „ERRRM“, ta njihova tzv. thinking word.. Koja bi bila hrvatska inačica? Nema? Svašta. Glavno da imamo AE. I coktanj jezikom u svrhu nijekanja. Thinking word nemamo.

No da se ja vratim na sukus, esenciju i bit.

Dakle, dok ja kvazi opušteno errrm-am, moji moždani motori u panici rade u prazno i prijete općim zakuhavanjem ispo haube! Ne mogu se sjetiti najobičnijih svakodnevnih riječi!! Danas se nisam mogla sjetiti riječi „dijagnoza“, neki dan riječi „....“, ček, koje se riječi nisam mogla sjetit??

O Isuse Bože, mesijo sa neba! Siđi pa vidi!

Zabrinjavajuće, krajnje zabrinjavajuće! 8 sati bankarskog općenja s papirima, a nakon toga briga oko čišćenja fuga na pločicama, izbora najboljeg omekšivača, recepata za potencijalna jela i kolače koje ću napravit kad nađem vremena, zatim kontemplacija što sutra nositi i zaključak da ipak moram u taj omraženi šoping koji se svede na natezanje po svlačionama, elektriziranje kose i mlataranje rukama po visećim krpama u nadi da će mi ispred nosa osvanut nešto genijalno ili barem zgodno, a da pri tom ne ostanem bez trećine plaće sljedećih 6 mjeseci ratovanja s ratama.

Bavljenje vlastitom duhovnom stranom sastoji se od brige za celulit&naslagice salenceta na stomačiću i jambranja da nemam poštenog vremena ni za čitanje knjige Ante Gotovca! Katafakinstrofa!

Osjećam se ko planinski potok – bistra, al plitka!

Ništa. Šta da radim? Vjetar u jedra, haltere na bedra! Zasukat rukave i uronjat ručerde u mulj vlastite osobnosti, inteligencije i duha i iščupati dotični trojac iz balastnih tvari! Naći svoj Mouđou! Izoštriti Edge!

Ae!mouthwash



Post je objavljen 07.05.2010. u 15:56 sati.