Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/enolampo

Marketing

Punih 13 tjedana trudnoće

Evo konačno sam uzela tipkovnicu u ruke da napišem što se to s nas troje događalo kroz protekle tjedne.
Na 3. UTZ sam bila sa 9 TT, odnosno 2 tjedna nakon 2. UTZ. Zašto? Zato što sam se uspaničila jer su mi nakon 3 tjedna cjelodnevnih mučnina 2 dana bila kao da nisam trudna, ni M od mučnine, a čitala sam da mi tek treba biti najgore. Moram priznat da me mučio i onaj treći embrij pa me muž zezao da sam sve izmislila samo da idem na pregled. Na sreću srčeka su i dalje kucala, a treći se smanjio na malu točkicu. Ciste su skoro sve nestale, ostale su samo 2 veće na lijevom jajniku. Ono što je bilo zapanjujuće vidjeti su bebice koje mašu ručicama izvijaju se i okreću, čudesno cerek.

Na 4. UTZ sam ipak išla nakon 4 tjedna (zapravo ispalo je 3 i pol smijeh). Sada su to već prave male beboline sa vidljivom kralježnicom, lijepim vratićem, dugim nogama i rukama na kojima smo vidjeli prstiće. Jedna se beba mazila po licu i izvijala se da ju pregledamo sa svih strana dok je druga bila sramežljiva i na kraju nam okrenula guzu.
Treće bebice skoro pa nema, još se vrlo malo nešto vidi, a cista je jedna nestala, a druga se dosta smanjila.

Pitala sam doktora smijem li raditi vježbe za trudnice, zamislio se i rekao da ni sam ne zna što bi mi rekao, ali bolje ne s obziro da je blizanačka trudnoća, a i kako smo došli do nje jer ako nešto bude grist ćemo se da je možda zbog vježbanja. Za sex je rekao lagano rolleyes (O tome nekom drugom prilikom)

U plusu sam 3 kg, trbuh mi nije ni splasnuo od hiperstimulacije, samo se pretvorio u trudnički i više ne stanem u nijedne hlače pa sam si za sada kupila 2 na vezanje, a za dva tjedna moram u nabavku trudničke odjeće jer neću više stati ni u što osim pidžamu.

Moram priznati da uživam u svom trbuhu i staaaalno se gledam bočno u ogledalo. Već 2 dana nemam mučnine, ali ni groznog metalnog okusa nakon obroka što me je izluđivalo. Sve u svemu, dobro sam prošla u 1. tromjesečju jer nisam niti jednom povraćala. Pomoglo je i to što sam bila na katu dok se dolje kuhalo pa sam silazila jesti tek kada su sve prozračili. Kako je došlo ljepše vrijeme, puno sam puta jela vani pa je i to pomoglo.

Protiv mučnine mi je pomagalo grickanje badema, svježi sir i svi mliječni proizvodi, keksić u krevetu prije ustajanja i toplo mlijeko prije spavanja. Jela sam puno voća, ali povrće mi nikako nije išlo pa to moram sada ispraviti. Jedino još ne mogu crveni luk pa povrće jedem pripremljeno bez luka. Dinstani luk mi izaziva strašnu žgaravicu i da, ne mogu ni začine kao što su papar, paprika i sl., a sjeckani list peršina tek sada malo. Ma sve u svemu jedeš ono što možeš i sve pet.

Danas slavimo 10 godišnjicu braka i 13 tjedana trudnoće, a u prošlu srijedu sam napunila 35 godina, sreća neizmjerna. party samo neka potraje...

Post je objavljen 06.05.2010. u 09:51 sati.