Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Prvo Bečkerečko čitalište

Umetnička Asocijacija Zrenjanin u saradnji sa Klubom Klupče organizuje prvo Bečkerečko čitalište


see full -->

U četvrtak, 06. maja u 19h u klubu Klupče, Pupinova 25, Zrenjanin na temu "Danilo Kiš - živ medju mrtvima, ili: O jednom piscu u različitim vremenima"

Razgovor vodi Bojan Krivokapić i svi su pozvani da učestvuju.

BOJAN KRIVOKAPIĆ

aktivista u oblasti kulture i mira, apsolvent komparativne književnosti. u poslednjih pet godina aktivan u kamernom pozorištu muzike OGLEDALO i Akademiji slobodnih studija.
Član tima međunarodnog festivala aktuelne muzike INTERZONE. Povremeno piše tekstove iz oblasti kulture, umetnosti, kulturnih politika. Do sad objavljivao u listu Republika i sarajevskom časopisu "sic!" - časopis za poetička istraživanja i djelovanja.

BEČKEREČKO ČITALIŠTE

Arhaičan naziv ovog događaja potiče od već postojećeg neformalnog književno-umetničkog salona koji su u privatnoj režiji priređivali članovi i prijatelji Umetničke Asocijacije Zrenjanin i koji je dva puta izveden i javno u formi performansa : ’’salon romantičara’’. Reč je o susretima gde je zadata određena tema a sami posetioci su ujedno i učesnici spremni da pročitaju tekst, prezentuju neki sadržaj ili otvore polemiku. Umetnička Asocijacija i Klub Klupče odlučili su da pokušaju da iskoriste atmosferu Klupčeta i u njemu ostvare jedan ovakav salon otvoren za širu javnost.

Jelena Vukmanović - članica Umetničke Asocijacije Zrenjanin


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 04.05.2010. u 18:22 sati.