Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Prvomajski rafting na rijeci Kupi

Konačno je došlo proljeće u Gorski kotar. Nakon duge zime u kojoj su fitness centri ovoga kraja zabilježili goleme gubitke jer je svekoliko pučanstvo mišiće bildalo čišćenjem golemih količina snijega.Super nama, snijega još na vrhovima planina ima u obilju. Polako se topi i naša draga rijeka Kupa je konstantno visoka vodostaja.

Brzica Lenon


Iako smo sezonu počeli, privučeni bujicama već u veljači, tradicionalno prvi svibanj smatramo početkom pravog turističkog raftinga i kayakinga.


Vrijeme nas je poslužilo, bilo je savršeno. Sunce nas je grijalo, lagano zacrvenilo kožu i tjeralo na stalna kupanja, skakanja sa stijena i špricanje do iznemoglosti.


Tu je bila i nova oprema koju smo iskušali i poprilično smo zadovoljni sa istom. Naši gosti su također uživali u blagodatima 4 milimetara debelih novih long john-ova.


Čamci su odmah dobili nadimaka "kobase" jer su nešto uži, kako bi se lakše provlačili kroz brzice rijeke Kupe, a time su vizualno i duži.


Jedna ekipa je potegnula čak iz Slavonije da bi osjetila adrenalin canyoninga u Vražjem prolazu. A isti je bio u punom proljetnom sjaju. Voda je možda bila mrvicu hladna ali nakon prvih penjanja i skokova, nikoga više nije bilo briga.


Malo smo pješačili nakon rafting i uživali u tirkizno zelenim vodama izvora rijeke Kupice.

Letu tice


Od novosti u Gorskom kotaru možemo vas obavijestiti da je ponovo otvorena špilja Lokvarka za turističke izlete. Kako je to naša najljepša uređena spilja pozivamo vas da investirate 40 Kuna za ulaznicu te se upustite u istraživanje podzemlja.


U Delnicama je također otvoren Popovičev mlin. Posjetili smo ga. Malo ali slatko zadovoljstvo. Uz razgledavanje mlina nude se radionice na kojima ćete zamijesiti svoje tijesto, napraviti kiflu ili pletenicu, ispeći istu i uživati u svom vrućem, mirisnom uratku.


Da ne duljim, jedan vikend koji ću pamtiti dosta dugo..

Par fotkica...
Post je objavljen 03.05.2010. u 14:04 sati.