Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Slavlje Mrava, dobar otpor Darde

Košarkaši Darde su u Trnskom odigrali svoju najbolju utakmicu protiv jednog NLB-ligaša u Ligi za prvaka. Pobjeda Zagreba nije nikad bila upitna, ali su mnogi očekivali da bude uvjerljivija nego konačnih 82:68.

Dardi je pripao tek sam početak susreta u koji su Mravi ušli prilično nezainteresirano pa su gosti u trećoj minuti imali iznenađujućih 2:11. Zagrebaši su brzo smanjili zaostatak, no Baranjci se nisu predavali pa je domaćin vodstvo dočekao tek u 16. minuti (28:27).

Nakon toga igra Zagreba je postala tečnija, a raspoloženi Luka Žorić i Andrej Štimac su odveli svoju momčad do dvoznamenkastog vodstva (42:31) koje je značilo i potpunu neizvijesnost u nastavku. Darda je zaprijetila još samo jednom, krajem treće četvrtine kada je došla na tri poena zaostatka, no Mravi su serijom 9:0 osigurali opušten ulazak u posljednju dionicu utakmice (62:50).

U završnici je Zagreb dobrom šuterskom dionicom još malo povećao svoju prednost, došao do rezultata 80:64 i najvišeg vodstva na utakmici koju je zaključio centar gostiju Ivan Krolo je polaganjem za -14 koje bi njegova momčad vjerojatno potpisala prije gostovanja u Trnskom.

Žorić i Štimac su double-doublea učincima predvodili pobjednike. Prvi je zabilježio 24 poena i 12 skokova, a Štimac 16 poena, 12 skokova i četiri asista. Kod gostiju je Katavić ubacio 21 (trica 5/9), a Krolo 16 uz 7 skokova.










Post je objavljen 03.05.2010. u 13:37 sati.