Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanrakitic

Marketing

10 je njegova, drugi mogu dobiti samo 1+9

U jesenskom je dijelu Bundeslige teško dolazio do prilike u svome Schalkeu. Uglavnom je počinjao utakmice s klupe ili je izlazio prije kraja dvoboja.
No, sve se promijenilo u nastavku, postao je jedan od ključnih igrača Felixa Magatha. Štoviše, sve je utakmice u proljetnom dijelu prvenstva odradio od prve do posljednje minute, a treneru je za povjerenja uzvratio sa šest pogodaka i jednom asistencijom.
S obzirom na broj odigranih minuta, ne čudi da je jedno od pitanja, u sklopu razgovora za tiskano izdanje Kickera, bilo i osjeća li se umorno.
"Upravo suprotno, osjećam se spremnijim nego ikada. Na treninzima uvijek idem punim gasom i to mi daje snagu za utakmice", odgovorio je 22-godišnji hrvatski reprezentativac.
Povećali ste dinamiku rada i smršavjeli?
"Da, između četiri i pet kilograma. Rad je težak, ali se zbog toga tjelesno osjećam vrlo dobro."
Kako je surađivati s trenerom Felixom Magathom?
"Magath ima drugačiji način rada od ostalih trenera s kojima sam radio. Njegov je ton često žestok, ali igrači to shvaćaju ispravno, razumiju da je to u našu korist. "
Magath vas je prebacio na poziciju defenzivnog veznjaka čime je vaša tehnika šuta došla do izražaja.
"Sve mi se posložilo na toj poziciji, a tehnika šuta je prije svega pitanje glave. Magath mi je dao sigurnost, on je prvi trener koji je vidio da mi odgovara povučenija pozicija u veznom redu, a i sâm sam shvatio da je to za mene idealna pozicija.
Kada ste došli u Schalke u ljeto 2007. godine, suigrač vam je bio Mesut Özil, velika nada njemačkog nogometa, koji je godinu kasnije otišao u Werder jer je osjećao da u klubu vama daju prednost.
"S Özilom sam se odlično slagao na terenu i bilo mi je žao kad je otišao, ali nije to imalo nikakve veze sa mnom. "
Je li postojao problem oko broja deset na dresu koji ste obojica htjeli?
"U tome nije bio nikakav problem. Broj deset za mene nije povezan s pozicijom na terenu. To je jednostavno moj omiljeni broj koji me prati tijekom cijele karijere, od moje osme godine."
Kad bi došao novi igrač koji bi tražio “desetku”, biste li mu je prepustili?
"Tko god dođe, neće dobiti moj broj. Može odabrati, primjerice, 1+9, kao što je svojedobno Ivan Zamorano u Interu nosio 1+8." (index.hr)
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 02.05.2010. u 04:40 sati.