Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

PROSLAVA 150. OBLJETNICE PRVE PRUGE U HRVATSKOJ

PROSLAVA 150. OBLJETNICE PRVE PRUGE U HRVATSKOJ
U povodu proslave 150. obljetnice prve pruge u Hrvatskoj dana 24. travnja u Kotoribi je bio organiziran cjelodnevni program koji je uključivao dolazak posebnih vlakova iz Zagreba i Mađarske.
Vlak je iz Zagreba stigao u 10.40 sati, a mađarski muzejski vlak u 11.13 sati. U 10.55 sati u kolodvor je ušlo posebno pružno vozilo Chevroleta. Nakon toga je u kolodvoru od 11.30 do 12.30 sati trajala središnja svečanost V Kotoribi cugmašina fućnula koja je uključivala kulturno-umjetnički program međimurskih KUD-ova Donja Dubrava, Donji Vidovec i Kotoriba, puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin i tete Lize.

U popratnom dijelu programa koji je trajao od 13.00 do 15.00 sati nastupili su sastav Kom3dija, bio je organiziran obilazak Kotoribe u pratnji mažoretkinja, razgledavanje etnozbirke, crkve i izložbe maraka koja je bila postavljena u osnovnoj školi, a na kolodvoru je bio otvoren Kotoripski sajam.
U 13.48 sati iz Kotoribe je krenuo mađarski muzejski vlak, a u 14.52 sati i posebni vlak za Zagreb.
Program su organizirali Povjerenstvo HŽ, Općina Kotoriba i Međimurska županija.
Alojzije Nestić i KUD "Donji Vidovec" s našom vidovskom pjesmom (autori: Martin Srpak i Ruža Pokolić) "Stiha, stiha" oduševili su mnogobrojnu publiku, a i cjeli nastup našeg KUD-a je bio izvrstan.

Na slici: Nastup Alojzija Nestića i KUD-a Donji Vidovec

Post je objavljen 29.04.2010. u 08:20 sati.